Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Intel 1200-nak mi lesz a...

Az Intel 1200-nak mi lesz a jövője?

Figyelt kérdés
Meddig lehet esetleg fejleszteni rá, ha valaki most vesz egy ilyen processzort? Vagy majd használtan lehet beszerezni később hozzá jobb darabot?
2022. márc. 28. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Hogy érted, hogy adott processzorra fejleszteni?

Egyrészt: olyan, hogy Intel 1200, tudtommal nincs. Intel Socket 1200 van, ami egy foglalat, és nem egy processzor. Abba bármilyen, az adott foglalattal kompatibilis proci beleillesztjető.

Másrészt: kevés kivételtől eltekintve nem egy adott processzorra, szoktak fejleszteni, hanem adott platformra. (Ami magában foglalja az operációs rendszert, és a processzorcsaládot is.) Tehát pl. 64 bites Windows platformra fejleszt az ember, és nem egy adott processzorra.

2022. márc. 28. 13:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Új procik már nem érkeznek bele, viszont az még nem mostanában lesz mikor egy 10900 vagy 11900 kevés lesz valamihez, szóval jó pár évig még lehet úgymond tervezni vele.
2022. márc. 28. 14:39
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Olyan nagyon hosszú távra már nem érdemes tervezni vele, mert nem érkezik már rá új processzor, eljött a vége, fejlesztéshez (hacsak nem generáción belül, ennek lehetősége nem derül ki a kérdésből) alaplapcsere, ami az egyik legnagyobb szívás az egész számítástechnikában. Én már mindenképp Intel Socket 1700-at, a 12th gen. platformájra alapoznék, további 1-2 generáció fog még érkezni rá.
2022. márc. 28. 16:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ugyanaz lesz a jövője, mint a többi 1-2 generációs intel platformnak: nem éri meg vele foglalkozni.

Ami nagyon el lett szúrva az LGA1200 érában, az az hogy a két processzorgenerációhoz más alaplapok szükségesek. Sok 400-as lappal nem mennek a 11gen procik, ha mennek is nincs processzorról kiosztott M2..

Néhány kellemetlenül drága Z490-es lapot leszámítva a 400-as lapok felejtősek. A B560-as lapok sem mind jók fejlesztési alapnak, főleg ha i7-i9 felé kacsingat az ember. Amúgy a 11gen i7-nek és i9-nek totál semmi értelme, a 10900 veri mindet. Mivel a lapok és processzorok nem mindennel kompatibilisek így kb ugyanaz lesz a felállás mint az LGA1151v2 esetében: a használt piacon sem fognak jelentősen az árak. Nem lesz olyan, mint pl az AM4-es B450-es lapokért hogy már 15k-ért elfogadható lapot kapsz és mehet bele akár a Ryzen9 is..

Ezeket leszámítva önmagában nem rosszak ezek, aki megvette anno az boldogan használja ma is. Friss rendszer építéséhez, vásárláshoz viszont egyáltalán nem ajánlott. Az i3-12100F a legtöbb játékban kényelmesen hozza a 10600K teljesítményét és ez alá a legolcsóbb B660-as lap is tökéletes ( vagy akár egy H610 is).

Körítésben szerintem az AM4-gyel sem nagyon tud versenyezni az LGA1200, főleg az olcsóbb szegmensben.

Ha már van az embernek egy normális LGA1200-as konfigja akkor megéri kimaxolni, mert azért a 700K-k és a 10900(K) az még bpven sokáig kényelmesen kiszolgálja az embert, de új belépőként én nem költenék erre.

2022. márc. 28. 17:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Halott. Az Intel a 11. generációval használta fel újra, a 10. után. Nem jön új fejlesztés, de egy Z490/Z590 lappal akár egy 10900K procival szerintem 5-7 évet simán kibír.
2022. márc. 28. 17:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!