Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell több monitort...

Hogyan kell több monitort egyszerre használni?

Figyelt kérdés
Három darab monitort szeretnék használni, repülőgép szimulátorhoz. A videókártya az egy EVGA GeForce GTX 1650 SC Ultra Gaming. Van rajta 1db HDMI és 2db display port. Ha veszek 3 db ugyanolyan monitort akkor elég ha csak bedugom a monitorokat a portokba és akkor ugyanolyan felbontással fut mindegyik egyszerre?

2022. márc. 28. 12:12
1 2
 1/12 anonim válasza:

Érdemes előtte megnézni, hogy monitorokon is ugyan azok a csatlakozók vannak-e, hátha szükség lesz átalakítora.

Amúgy igen, csak bedugdosod a monitorokat a kártyába aztán kész. Többit gépen tudod állítani, melyik legyen elsődleges, felbontasok stb. Legalábbis win10-en ennyi az egész.

2022. márc. 28. 12:47
 2/12 anonim ***** válasza:

- Egyiket a másik után dugod be a konnektorba.. :P

- Szerintem a játékon is be kell állítani a többmonitoros üzemet.

2022. márc. 28. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:

1650-re 3 monitor játék alatt egész bátor kihívás, elég ha csak fullHD-t nézed. Azon ne lepődj meg ha az FPS-ed leesik, mert a kártya kevés lesz hozzá.

A monitorokat rádugod a videokártya kimenetekre, a gépen beállítod hol és miként vannak, a játék beállításain belül pedig meg kell nézni támogatja-e a multi-screen opciót. Ha igen, akkor azt is beállítod.

2022. márc. 28. 13:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Az X-plane 11 szimulátort futtatnám. Ezen van multi-screen.
2022. márc. 28. 13:13
 5/12 anonim ***** válasza:
41%
Nvidia GTX 3í5í szerintem elvinne normálisan 3 monitort. Amúgy ennek a szimulátornak nem olyan hű de nagy a gépigénye.
2022. márc. 28. 15:26
 6/12 anonim ***** válasza:
javítás: RTX 3050
2022. márc. 28. 15:28
 7/12 anonim ***** válasza:

Azt írják a System Requirementsnél:

"Recommended Hardware Requirements:

CPU: Intel Core i5 6600K at 3.5 ghz or faster

Memory: 16-24 GB RAM or more

Video Card: a DirectX 12-capable video card from NVIDIA, AMD or Intel with at least 4 GB VRAM (GeForce GTX 1070 or better or similar from AMD)"

Tehát ők a jobb élményhez alapból egy GTX1070-et ajánlanak. Ettől azért jóval gyengébb a te kártyád ráadásul ez csak 4GB VRAMmal tud gazdálkodni. Ha megnézed ezt a videót, feltekert grafikával 4K felbontásban beleszalad a srác 19GB VRAM felhasználásba, de már az elején is 12-13GB VRAM fogy.

A három monitoros felállás az gondolom 3x1080p lenne a 4K pedig nem más mint 4x1080p. A 3xFullHD meghajtásához szerintem 8-10GB VRAM szükséges ha nem akarod a végtelenségig butítani a grafikát ( abban sem vagyok biztos hogy tudnád ennyire ). Szerintem az a videokártya nagyon kevés a 3 monitoros szimulátorozáshoz. Ezt azért gondold át mielőtt belefogsz, vagy járj utána valamelyik X-Plane közösségben még mielőtt megveszed a monitorokat.

2022. márc. 28. 17:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Összességében egyet értek az előttem író kollégával. 4GB VRAM az 3 db monitorhoz marha kevés.

Nem tudom Kérdező, hogy mennyi összeget szánnál rá, de mivel egy darabig nem lesz VGA leárazás (chip hiány...stb) így érdemesebb minél előbb venni, mert drágább lesz később.

[link]

Ez az RTX 2060 szerintem hozná a 3x1080p-t.

2022. márc. 28. 17:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Lézer Pulyka szerintem te elnézted a kérdést, ki beszélt itt RTX 3050-ről? Világosan le van írva, GTX 1650, amihez képest az rtx 3050 (erről beszélsz te) kb kétszer jobb.
2022. márc. 28. 17:49
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves Botos Jeti!

Nem néztem el a kérdést. Le lett írva, hogy nem lesz elég, gtx 1650 3 monitorhoz. Ezért ajánlottam másik videokártyákat. Egy monitoros felálláshoz talán elég lenne a 1650.

2022. márc. 28. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!