Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tud bootolni a pc?

Miért nem tud bootolni a pc?

Figyelt kérdés

1. Elkezdett kék képernyőt dobálni induláskor, hiányolta a winload.efi fájlt (UEFI módban volt), másodikra mindig indult,ez ment másfél hétig

2. Már nem indult el egyáltalán, megváltozott az üzenet, hiányzó eszközre panaszkodott,mint kiderült nem érzékelte az SSD-t amin a Windows volt

3. Régi kisebb SSD-t előkerestem, pendriveról feltelepítettem és ment

4. Szereztem új SSD-t, ami nagyobb, ugyanarról a pendriveról telepítettem, de az első újraindítás után már nem érzékelte

5. Visszatettem az előzőt, már az se indult el

6. Ha beállítom UEFI+Legacy módba,akkor már mutatja a BIOS,de ettől még nem bootol, próbáltam üti+hot és legacy+mbr kombinációban, egyik sem jó

7. Kábelt hármat is próbáltam, ugyanaz az eredmény, próbáltam az alaplap BIOS resetelését is, de semmi

Szerintetek mi lehet a gond? Menthető vagy új alaplap kell?

2022. márc. 25. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Alaplap hiba, elszállt egy kondenzátor, amikor először indítottad akkor feltöltötte feszültséggel az alaplapot ezért indult másodszorra, mostanra viszont teljesen kiégett, ezzel megszakítva egy (vagy több) áramkört, feltehetően azt, amivel SATA-n vagy M.2-n keresztül az SSD-t érted el..
2022. márc. 26. 08:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, lehet hülye kérdés, de mit gondolsz az ilyesmi javítható, vagy ebből új alaplap lesz?
2022. márc. 26. 09:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezt max szervizben tudják megmondani, mivel kell egy pontos bemérés valóban ez a hiba vagy valami teljesen más, de még ha ez is a gond mivel sokszor eléggé specifikus lapkák, kondik stb kellenek az alaplaphoz, lehet lesz 6-7 hét is a javítás, mert annyira nehezen beszerezhető az a kis mütyür alkatrész.
2022. márc. 26. 09:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen a választ
2022. márc. 26. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!