Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem reagál néha a...

Miért nem reagál néha a számítógép, ha megnyomom a bekapcsoló gombot?

Figyelt kérdés
Több különböző számítógépházzal és tápegységgel is azt csinálja néha a gép, hogy ha megnyomom a bekapcsológombot, az kattan, de nem történik semmi, nem kapcsol be, vagy nem áll le a gép. A jelenlegi alaplap Asus B550-E, a tápegység Seasonic TX-850 Titanium.
2022. márc. 21. 07:42
 1/7 anonim válasza:
20%
Halott táp sztem
2022. márc. 21. 08:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 Azt írja, több táppal és házzal is kipróbálta, ugyanez a helyzet.

Ezek alapján inkább az alaplapra tippelnék.

2022. márc. 21. 08:58
 3/7 Shaddark ***** válasza:
100%

Ha több táppal is, akkor valami indításkor túláramot vesz fel (videokártya?) és a tápokban lévő védelem letilt ilyenkor.

- Nem feltétlen baj, indításkor sokkal nagyobb az áram felvétel mint működés közben.

- Most olvasom hogy nem is áll le a gép néha. Akkor viszont inkább csak sima kontakt hiba lehet.

2022. márc. 21. 08:58
 4/7 Shaddark ***** válasza:
Kapcsolót és a vezetéken lévő csatlakozókat cseréld le.
2022. márc. 21. 08:59
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Halott táp, persze! :D Édes Istenem… Írta a kérdező, hogy több gépházzal és több táppal is csinálja. Ráadásul ez a táp a jelenleg kapható egyik legjobb, valószínűleg, vagy inkább “sztem” többe kerül, mint a nagyon okos egyes egész gépe együtt. Ez inkább alaplap, esetleg BIOS vagy Windows beállítás lesz.
2022. márc. 21. 09:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es, te is nagyon okos vagy! Ha több házzal is csinálja, akkor több kapcsolóval és több csatlakozóval is ki lett próbálva, nem!?

Alaplap lesz az.

2022. márc. 21. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kontakt hibás az alaplapon valamelyik csatlakozó. Feltételezem az, ahova az előlapi kábelt (ergó bekapcsológombot) dugod. Ez megmagyarázza miért csinálja ugyanezt több házzal és táppal is. Nézd meg alaposan, hogy az alaplap csatlakozó tüskéin nem látsz-e valami elszineződést. Persze sok minden okozhat ilyen kontakt hibát (pl megfeszült csatlakozó miatt megrepedt forrasztás.) szóval ezt így látatlanban nem lehet megmondani.

Amit tehetsz esetleg, hogy áramtalanítod (teljesen) és vársz 30 percet... utána az alaplapi csatlakozókat megtisztítod alkohollal (nem, nem pálinka... isopropyl kell) és újra csatlakoztatod. Forrasztás problémát pedig hőlégfúvóval lehet javítani (ha nincs kéznél egy weller páka) deeeee.. na jó, ezt vedd úgy, hogy nem mondtam. Inkább ne próbáld meg, mert tönkreteheted vele az egészet vagy megolvasztod vele a műanyag alkatrészeket. stb.. szóval ezt csak akkor javaslom, ha tudod mit és hogyan csinálj, meg hogyan ne kapjon pár alkatrész túl nagy hőt, stb.. ha nem vagy biztos benne, hogy mit csinálsz, akkor több lesz a kár mint a haszon.

#5 Azért a seasonic is meg tud dögleni. Nekem már kellett garanciáztatnom egyet... persze ettől még tény, hogy itt nem erről van szó és valóban az egyik legjobb.

2022. márc. 21. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!