Szóval adott egy ASUS VivoBook laptop, amiben van 4Gb integrált memória, nagyon de nagyon szeretném bővíteni minimum 8 Gb-ra, de nincs benne bővítő hely. Valakinek van valami ötlete a bővítésre? Mit tudnák csinálni vele?
Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség. A gépet nem dobom ki, nem veszek másikat. Barkácsolástól nem riadok vissza.
Asus VivoBook X540NA 15.6" HD, Celeron N3350, 4GB ram DDR3, 250Gb SSD, 1TB HDD.
Szedted már szét?
Valószínűleg van benne bővítőhely, csak az alaplap másik oldalán.
Ki kell venned teljesen az alaplapot.
Ha csak egy hely van, akkor a 4Gb-ot eladod, veszel bele 8-asat.
Én hasonlóban cseréltem már memóriát, volt amelyikben volt +1 slot, volt amelyikben nem.
- Beforrasztatni szerintem kerül annyiba mint egy új ára...
https://www.youtube.com/watch?v=HioZbbob3eA
Ez alapján egyik oldalon sincs bővítőhely.
Amit az első írt, az működhet, de szerintem nincs az a szerviz, ami megcsinálja neked. Otthon meg elég profi eszközök kellenek hozzá, és jó eséllyel pár ellenállást is le kell cserélned, hogy a gép is tudja, hogy nagyobb RAM chipek vannak rajta.
Valaki már csinált ilyet, sikeresen, másik laptoppal, úgyhogy van rá esély, hogy működjön. ( [link] ) De ahogy az első válaszoló is mondta: Sok sikert! :D
#5-ös: Igen, igazad van, a videón tényleg látszik, hogy nincs rajta slot.
A kérdezőnek én is sok sikert kívánok, és várom a beszámolót/fejleményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!