Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol tudok venni olyan csatlako...

LeonScottKennedy kérdése:

Hol tudok venni olyan csatlakozót amibe beledugdoshatom a boot, reset, speaker stb idegesítő kábeleket, és azt bedughatom az alaplapba?

Figyelt kérdés

Pontosabban annak a csatlakozónak a neve érdekel, onnantól megoldom.

Tudjátok mire gondolok, azokra az apró csatikra amikkel mindenki szenved, hogy akkor most melyiket melyikbe, mert alig lehet ott látni valamit. Kellene ilyen külön cucc amibe bele lehet dugdosni azokat, és azt a cuccot beledugni az alaplapba. Biztos vagyok benne, hogy van olyan.

Előre is köszönöm!

2022. márc. 3. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Asszem nem minden alaplapon egyforma a tűk kiosztása. Emlékeim szerint anno néhány Abit laphoz adtak ilyet.
2022. márc. 3. 18:49
 2/8 A kérdező kommentje:

Szóval nem kapható ilyen?

Miért nem adnak a gyártók az alaplapokhoz ilyet alapból? Még jobb, miért nem fejlesztik a technológiát tovább úgy, hogy ne legyen ennyire irritáló a megoldás? Nem mondom, hogy bonyolult, mert a hülye is meg tudja csinálni, csak dugdosni kell őket amíg beindul, de nem igaz hogy nem lehet ezt civilizáltabban megoldani.

2022. márc. 3. 18:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Minek? Életedben kb párszor kell bedugni. Deha annyira fáj, elmész egy céghez ami csinál 3D nyomtatást és csináltatsz egy konzolt.
2022. márc. 3. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyébként meg nem össze-vissza kell bedugni...

Van egy kézikönyv amit fellapozol a nyálas ujjaddal és látod a felülnézeti képet a lábkiosztásokról részletes leírással hogy melyiket melyikre és hogyan tartva (pozitív/negatív láb) dugd rá.

2022. márc. 3. 20:11
 5/8 A kérdező kommentje:

Tudom, a kézikönyv alapján csináltam az utóbbi néhány gépépítésnél.

Attól még mindig frusztráló, mert sokszor csak annyi hely van hogy két ujjammal érintve éppen csak rá tudom dugni anélkül hogy ne feszítsem szét a lapon a dolgokat.

2022. márc. 3. 20:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Én mindig ezeket dugdosom rá először, amikor még semmi más nincs az alaplapra dugva, így van elég helyem. Egyébként szinte mindegyik alaplapnál ugyanaz a kiosztás van. Alul kettő tüske a reset, fölötte a power, a reset mellett a hdd led, fölötte a power led.
2022. márc. 3. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Csipesz, hajlított rádiós fogó... :D
2022. márc. 3. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hú, anno egy haverom linkelt is ilyet. Nem emlékszem a nevére csak hogy Asus volt. Tényleg a legidegesítőbb és őskoribb megoldás az alaplapon ezeknek a csatlakoztatása.
2022. márc. 3. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!