Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ASUS VivoBook Pro 14x (2021)...

Marciking31 kérdése:

ASUS VivoBook Pro 14x (2021) vs Macbook Air M1 (2020)?

Figyelt kérdés
sulira, munkára, videóvágásra stb. kellene

2022. márc. 2. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
pontosan milyen kiépítésben?
2022. márc. 2. 16:26
 2/4 A kérdező kommentje:

M7400QC-KM058T-t illetve a 7magos gpu, 16gb-s rammal, 256gb ssd néztem össze

500k-s lélektani határt lőttem be

2022. márc. 2. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
72%
Macbook Air előnye, hogy super gyors és nagyon jól bírja az aksi, kisebb, minden másra ott a windowsos laptop, bár azt nem tudom, hogy játszani akarnál-e a rtx3050-el menni menne, de nem egy szuper kártya.
2022. márc. 3. 08:06
 4/4 anonim ***** válasza:
81%

Én Macbookról váltottam Asus Zenbookra, ami a Vivobookra nagyon hasonlít.

Ez 380 ezer volt és konkrétan ennyiért választhattam volna Macbook Air-t is, amit nézegettem, de annyit szívtam már kompatibilitási hibákkal, hogy egyértelmű volt, hogy windows fogok használni.

Azt tapasztaltam eddig, hogy jó MacOs meg szép a kialakítás és amikor még régebben kaptam a Macbookot (szülinapra) akkor igaz volt, hogy nem nagyon volt ilyen jól összerakott windows alternatíva.

Most viszont a windows 11 legalább olyan jó vagy még szebb mint a macos és funcionalítást tekintve sokkal jobb.

Nekem a Macos-el mindig voltak kompatibilitási hibáim, mert azt vettem észre, hogy mivel kisebb a felhasználók száma így sok szoftvernek nincs Mac változtata, ha van akkor is egy olyan, amibe jóval kevesebbet fektetnek bele így elég bugos.

Pl.: Codeblocks. A Mac-es változatot utoljára 2010 körül updatelték és amikor pár éve használtam 10 percen ként befagyott és bezárta önmagát úgy hogy nem mentett, ami furcsa modern IDE-knál, de mondjuk ez nem is "modern".

Egy másik példa: Cameo Systems Modeller. Létezik rá Mac változat, de szintén befagy és szinte használhatatlan.

...de sok szoftvernek nem hogy nem létezik Mac változata, de nagyon alternatívák sincsenek rá.

Szóval emiatt nekem szerintem nagyon jó döntés volt a váltás windowsra.

2022. márc. 4. 16:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!