BluRay újraírható lemezre írhatók fájlok sima pc-s dvd íróval?
A media markt oldalán azt írták, hogy "Kék lézer technológiával írható".
Na most az pontosan mit is jelent?!
Írhatok rá én a sima dvd íróval vagy nem?
25 GB-os lemezről van szó.:
"oldalán azt írták, hogy"
Olvasd el alaposabban mit írnak.. Megszaladt a fantáziád..
BluRay lemezre (meglepő módon) BluRay íróval tudsz írni. Attól, hogy a lemez fizikailag ugyan akkora, mint egy DVD, nem kompatibilis a két formátum, pont, mint a CD és a DVD esetében. DVD lemezre sem tudsz CD íróval írni.
(Itt nézelődj, ezek tudnak BD-RE-t: [link] )
Vagy 4000 képet akartam kiírni 1db lemezre...
Ezért nem fogok bluray írót venni.
Mindegy, akkor veszek vagy három 8.5 gigás dvd-t.
Pendrive sokszor megbolondul, akárhányat használtam, akárhány gépen.
Néha bedugtam és addig nem engedett rajta semmit csinálni, amíg le nem formáztam.
Archiválásra szerintem a pendrive az egyik legrosszabb megoldás.
A lemez stabilabb tartós adattárolásra egyelőre.
Egy NAS-ra akarok majd később beruházni... Olyan, mintha lenne egy saját otthoni felhőm. Bárhonnan elérném az adataimat.
Lemezek is már elavultak mára.
Ezt most hogy érted?!
Blurayel még nem volt dolgom.
Nem érthetek mindenhez... Ezért raktam ki a kérdést.
Kábé 3 perc google keresés után megtalálnád a választ a neten erre a buta kérdésre.A két technológia teljesen más.A NAS-ra rátérve pedig a NAS meghatóval meg csak sz@pni fogsz.70 000 ft felé már vannak egész használhatóak.
De szerintem átlagembernek teljesen feleslegesek ezek a berendezések,és ilyen kezdőknek mint te,nem lesz könnyű a használata sem...
De ha sok és fontos adatod van,nem rossz megoldás.A kérdésedből kiindulva viszont szerintem neked nem igazán lenne erre szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!