Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Streamelésre, videózásra...

Streamelésre, videózásra milyen konfigot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

2022. febr. 17. 20:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Milyen streamelésre és videózásra?

Sima stream esetleg játékot streamelnél? Mit "videóznál"?.

2022. febr. 17. 22:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Bármilyen IGP-s, jelenleg újonnan kapható gép képes FHD 60 fps streamre, ha egy vagy két, esetleg három webkamera és/vagy capture card képét streameled és kizárólag a stream fut a gépen.
2022. febr. 17. 23:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Attól függ mit akarsz streamelni és milyen minőségben.

Általánosságban elmondható, hogy egy újabb VGA megoldja magában, szinte teljesítmény veszteségül nélkül a dolgokat. Egy GTX6xx \ GCN architechtúrás Radeon megoldja, bár hozzá kell tegyem, hogy ezeknek a képminősége elmarad a processzoros megoldásokétól, viszont az újabb architectúrák esetében ez már elhanyagolható (Maxwell már egész szép, nem kell neki brutális bitrate).

Ha csak nincs egy 200.000 es csatornád, akkor nem kell különösen nagy dolgokra gondolni. 2 monitor alap, és egy olyan processzor, ami azért nem szakad meg játék közben. Nyilván ez függ attól, hogy mit akarsz streamelni. CSGO-t, DotA2-őt, vagy Cyberpunkot?

2022. febr. 17. 23:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Jah, és, ha inteled van IGP-vel, quicksyncel, akkor az is képes streamelni, de arról semmilyen tapasztalatom sincs.
2022. febr. 17. 23:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"ha inteled van IGP-vel, quicksyncel, akkor az is képes streamelni, de arról semmilyen tapasztalatom sincs."

Az OBS támogatja, teljesen jól megy a streamelés már a Haswellekkel is.

2022. febr. 17. 23:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Jó, de nem kell neki hatalmas bitrate, hogy értékelhető is legyen a kinézete? Nem tudom, csak kérdezem. Sok ember nem tud odacsapni több ezret, és a nézők sem feltétlen szeretik, mivel sokan mobilneten nézik.
2022. febr. 17. 23:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell. 6000kbps elég a bőven a twitchre fullHD esetében azt meg simán tudja egy 4770 IGPje.

A rögzítéshez kell nagy bitrate.

2022. febr. 18. 00:46
 8/10 anonim ***** válasza:

6000 az sok. néző oldaláról kell nézni, azzal nagyon sok külföldi pl. nem tud megbírkózni, mobilnetet használnak sokan nézni. Legalábbis pár éve én ezt tapasztaltam, bufferel nekik, meg minden bajuk van :D

2-2500 az, aminél a külföldi nem panaszkodik, sajnos. magyarországról nézve ez elég nevetségesen hangzik, de nálunk bika a net.

2022. febr. 18. 00:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem mellesleg, ugyebár az adatforgalmuk miatt is sírnak. Persze én nem streamelek már pár éve, szóval nem tudom, hogy manapság mi van, mi nincs. Tudnak már nem partner streamernél minőséget állítani?!
2022. febr. 18. 00:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Asszem 5mbps a twitch ajánlása,6mbps már elég magas fps-hez is. Ez ma már nem számít soknak, a 4G mobilnet is tud ( jó helyen ) 150Mbit felett is akár.

Lehet pár éve már más volt a szitu de azóta azért haladt a világ előre. Most már dolgoznak az AV1-en is, asszem a twitchnél már ez is elérhető és pár napja láttam egy OBS hírt hogy rögzíteni már lehet AV1-gyel, most adaptálják livestreamhez is. Ha ezzel elkészülnek és simán megy akkor twitchen elérhető lesz az 1440p 144fps @ 8mbps bitratetel ami azért már nem rossz ( nyilván ehhez új videokártya kell :D ).

2022. febr. 18. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!