Alaplap processzor párosítás jó így?
Fentebb 12600K-ról és KFről van szó, azokat biztosan nem veri még OCval sem. Ne hasonlítsd a non-K procikhoz, mert azokban nincs ott a +4 E-core.
Ha olcsóbbna sikerült beszerezned akkor za csak buli ha drágábban túladsz rajta, platformot váltasz és meg van minden ami az életben nem lesz meg a 9900KF mellett:
-pci-e 4.0
-bővíthetőség 12-13gen i9-ig
-dedikált pci-e sávok az SSDnek
-csomó plusz extra..
Nem tudom mennyit kérnek a TUF Gaming Z390-ért , de 50 000-ért már korrekt B660-as lap van, 68-ért meg már belépő Z690.
Ha maradsz ennél akkor valszeg a TUF Z390 valszeg bőven jó, de ha megrángatod a 9900KF-et akkor az belekóstol a 180-190 Wattba - és ez még mindig nem megy úgy, mint a 12600K 120 Wattból :)
"játékra 8 szál kell,nem allcore cinenbench tesztek"
Játékra ott van a 12 szál, 4,9GHz turboval, a 9900KF-nél vóla magasabb IPCvel - ééésss ez is húzható. Játékokban a Ryzen5 5600X is verte nem csak a 9900K-t de a 10700K-t is és az is csak 6 mag.
Mutass már egy tesztet ahol utoléri játékokban a 9900K a 12600K-t,de nem ilyen összevágott videót hanem korrekt tesztoldalak vagy csatornák anyagát : GN,HU, Tom's Hardware, Anandtech akármi jó én ilyet nem találtam.
Ellenben:
Sok játék amúgy is a magas egy szálas teljesítményt lájkolja:
+40% :D
Gyorsabb? Igen. Jobb játékra? Igen. Kevesebbet eszik és nem olvad el alatta a vrm? Igen. Csak egy tesztet mutass ami szerint nem így van , csak egyet és én elhiszem neked :D
Ami előnye még lenne a 12 gennel, hogy később dobhat a lapba egy 12900KF-et vagy akár 13900KF-et és ezekhez képest hol lesz a 9900KF?
A 9gen 2018-ban jött ( a KF-ek 19-elején, de a mag ugyanaz) ez már több mint 3 éves technika:
9000-res procik egyik legrosszabbul sikerült széria lett ár / érték arányban.
Na meg a gyakorlatban most az, hogy 4,7 helyett 5,1-en járna, hát az nem fogja a világot megváltani, sokkal feljebb meg úgy sem tudnád tartósan húzni, ha csak nem vásárolsz egy tartálykocsi folyékony nitrogént, a hűtéshez.
13-általában 10-15 fps difi van a 2 proci között fullhd felbontáson..
de akkor venned kell 100-ért 5000+-os ramokat ami 100e pénz,mert 16 gigásak vannak belőlük csak.megéri?ezt a plusz pénzt megéri egy drágább kártyába tenni.
Kértem az elején, hogy ne ilyen összevágott videó legyen már a forrás, hanem valami hitelesebb :D
"13-általában 10-15 fps difi van a 2 proci között fullhd felbontáson.."
Tehát akkor szerinted is gyorsabb valamivel úgy, hogy olcsóbb? Köszönöm, ez volt a lényeg.
"de akkor venned kell 100-ért 5000+-os ramokat ami 100e pénz"
Nem, nem kell:
DDR4 3200 vagy DDR4 3600 tökéletesen megfelel járékokra és a DDR4-es 600-as lapok sem extra drágák. És ha jövőre úgy gondolja hogy kevés a +15fps akkor mehet bele a 12900K :)
16-olcsóbb lenne hanem kéne a fél gépet cserélni hozzá.ha jól értem a proci és a ramok már megvannak.az hogy jobb nem kérdés,3 gen. difi van közöttük.de mint mondtam én inkább erősebb kártyát vennék százezrekért.
"DDR4 3200 vagy DDR4 3600 tökéletesen megfelel járékokra"-akkor viszont semmilyen kézzelfogható előnyt nem jelent a váltás.
"akkor mehet bele a 12900K"-amihez megintcsak legalább 100ezres lap kell hogy ne fogja visszaa procit.az olcsó z-s lap nem lesz elég.
"Kértem az elején, hogy ne ilyen összevágott videó legyen már a forrás, hanem valami hitelesebb"-2 ilyen konfigot nem fogok összedobni nehari.
"akkor viszont semmilyen kézzelfogható előnyt nem jelent a váltás."
Már hogy ne jelentene. A fenti csatornákon megtalálod a DDR4 teszteket is játékokban úgy is kényelmesen veri a 9gen i9-et.
"olcsóbb lenne hanem kéne a fél gépet cserélni hozzá.ha jól értem a proci és a ramok már megvannak"
A RAM jó az újba is, a procit pedig annyiért el tudná adni, mint amennyit a 12600KF-ért kérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!