Igaz hogy az Xfx kártya előbb el romlik? Bányász gép et szeretnék csinálni.
Azt halottam hogy az Xfx kártyák előbb még hibasodnak vagy el romlanak ez igaz? Xfx rx 580 8gb-os videó kártyával szeretnék bányászni és ezekkel :Asus radeon rx 580 OC 8gb
MSI armor rx 570 8gb
Ez megéri? Úgy néztem hogy havonta lenne kb 30k profitom ez igaz? Nagyon kezdő vagyok a banyaszas dolog ba es össze tudnám rakni a három kártyás gépet de nem nagyon tudnám be állítani. Tudnátok javasolni valaki hogy be állítsa körrekt áron?
Kizárt hogy havi 30 legyen a profitod. Miért nem csinálja mindenki ezt, 200 géppel?!?
Szerintem jó ha kitermeled a kártya meg az ára árát.
Annyi biztosan nem lenne. Főleg ha levonod a villanyszámlát is. (kivéve ha napelemed van)
Ha 30e lenne a profit ezzel a szettel, akkor megérné vennem két 3080-ast és bányászásba kezdeni... :)
Bár valószínűleg ha lenne 2 3080-asom akkor befognám rendes munkára (pl renderelés).
4 db kártyával ismerősöm 10 hónap alatt hozza vissza a belefektetett pénzt, igaz kicsit komolyabb kártyák rx 6700 xt-k. Az első 2 hónap alapján.
(majdnem 2 millát ölt bele)
Amúgy volt vele problémája, mert az istenért nem akartak szinkronba menni. 2-2 különböző típus.
1# de csinálják több száz géppel, komplett bányák vannak kiépítve..
4#: igen, van aki csinálja. De ha ennyire tiszta ügy akkor szerinted nem dobna rá valaki párszáz millát?
Gondolom akkor a kártya gyárak a hülyék hogy az ingyen pénzt lepasszolják :)
Nincs ingyen pénz.
A legalapvetőbb kérdés, milyen áron kapod az áramot. Amíg végfelhasználói áron (tipikusan lakossági), addig nagyon felejtős, max ha van egy 10kW-os napelemed a tetőn.
Az is lehet a kripto amit bányászol egy hónap múlva a felét se éri, mint most, akkor megint buktál vele. Teljesen pontosan nem tudod belőni, most ez így lesz meg úgy lesz.
Ami az xfx márkát illeti, alsóbb kategóriában van, mint az olcsóbb gigabyte-ok, folyamatos üzem mellett jó eséllyel valóban előbb tönkre megy, de normális körülmények közt (alul feszelés, folyamatosan közel azonos hőmérséklet, légáramlat biztosítása, normális táp ami nem égeti le a kártyát egy túláram miatt stb) jó ideig mennie kell.
Nehéz megmondani. Nagyon sok a rossz XFX kártya, de nekem nem tiszta, hogy ez azért van, mert az XFX rossz, vagy azért, mert annyira sok került ide hozzánk. DominikMűhelye videókat nézd, ott néha előkerül ez a téma.
Egy bányászrig megtérülése nem egyszerű dolog. Meg sok múlik az árfolyamon is. És hazahozni sem egyszerű a pénzt.
Én kerülném az xfx-et.
A többiről meg annyit hogy hogy ha ennyire nem vagy jártas a témába akkor mindenek előtt tanulj, olvass, stb. rengeteg tutorial van neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!