Mi a különbség a két proceszor között?
Egy ryzen 5 3600-at akarok venni. Úgy láttam, hogy oem kiszerelésben lényegesen olcsóbb, a gyári hűtőre meg a dobozra úgysincs szükségem. Viszont 2 kiszereléssel találkoztam, az egyik végén ott van hogy mpk. Keresgéltem neten, de nem igazán találtam meg, hogy mi a különbség köztük.
Első: [link]
Második: [link]
Miért akarsz 3600-t?
Annál csak jobb döntések vannak jelenleg.
Olcsóbban 11400F, vagy 10400F, kb. azonos áron pedig 12400F is jobb tőle.
Amúgy a 2 ugyan az szerintem.
Az MPK multi-packot jelent, egy nagy dobozba több dobozos (BOX) proci.
Az MPK -hoz van hűtő mivel dobozos, az OEM -hez nincs. A proci mindegyik kiszerelésbe ugyan az.
Amúgy szerintem se a legjobb választás most.
A processzorok szinte halhatatlan eszközök. Használtan vedd: [link]
Semmi értelme ilyen régi procit újként venni... Ha újat akarsz, akkor 5600X legyen AMD-ben.
De intel irány sokkal jobb most. Árban és értékben is... 12100F-fel majdnem stock ryzen 3600 teljesítményt kapsz. 12400F pedig a stock 5600X-szer nyomul egyszinten. Az árak meg a padlón...
Most nem mindegy miért ezt akarja, ezt akarja és pont, nem I5-öt, nem 5000-rest.
Technikailag meg mindkét ajánlat ugyanaz, kivétel a garancia hosszát, hogy most az a 2 év kiterjesztett gari megéri-e a drágább árat, az már egyéni döntés kell elgyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!