Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg hibás lehet az új tápom?

Tényleg hibás lehet az új tápom?

Figyelt kérdés
A csatlakozó része,ad ki ilyen apró zümmögő berregő sistergős hangot,mintha dolgozna benne az áram de alapból egyáltalán nem hallható csak ha odateszem mellé a fülem,nagyon halk de mégse normális elvileg. Megkérdeztem egy infós üzletben ezt és aszonta próbáljak másik kábelt,azzal is csinálja,akkor aszonta hogy kontakt hibás és vissza kell küldeni. 1 hónapja vettem az ipontól,hogy lehet hibás?
2022. jan. 27. 13:12
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és használhatom addig a gépet vagy kockázatos nehogy kárt tegyen másban?
2022. jan. 27. 13:23
 2/11 anonim ***** válasza:
Folytonosan van egy alap zúgása?
2022. jan. 27. 13:49
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen,akkor is ha a gép ki van kapcsolva
2022. jan. 27. 13:57
 4/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Várj. Melyik csatlakozó zúg? Biztos a csatlakozó zúg? Nem a táp?

Miért fülelgeted? Egyébként coil whine teljesen normális.

2022. jan. 27. 14:05
 5/11 A kérdező kommentje:

A csatlakozó,szoval van az a kis gomb ezeken a modern tápokon és az alatt/mellett,ahova be kell dugni a cuccost

Azért fülelgettem mert épp ott matiszkáltam és amúgy is olyan csend volt a szobában hogy meghallottam,azóta aggaszt hogy most nehogy rossz legyen és kárt tesz vlmiben

2022. jan. 27. 14:11
 6/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Milyen gomb? Elég sok fajta gomb lehet az új fajta tápokon kívül/belül. Milyen cuccost? Írj normálisan kérlek.
2022. jan. 27. 14:43
 7/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

A valóság az, hogy szerintem nem a 230 húz folyamatosan 50hz-es ívet a csatlakozó érintkezői között, hanem a coil whine jelenséget hallod.

Meg is mondom miért: A stand by ág simán okozhat coil whine-t, pont ilyen minimális terhelésen, de kellően nagy áramok nélkül a 230V nem fog ívet húzni. A vezér is azért kapcsolja le a főmegszakítót a fázishatáron, hogy a nagy áramok miatt pantográf ne zárjon össze két betápláló transzformátort hiszen azok az adott pillanatban képviselhetnek más fít.

2022. jan. 27. 14:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem:

cuccos - áramkábel, amit bedugsz a táp hátuljába

kis gomb - feltehetően a táp hátulján lévő ki/be kapcsoló

csatlakozó - ahova csatlakoztatod az áramkábelt a gép hátulján.

2022. jan. 27. 15:09
 9/11 A kérdező kommentje:

Botos Jeti,pontos

Amúgy angolul rákeresve erre a jelenségre én is ilyesmit találtam hogy stand by,de kevés találat volt

2022. jan. 27. 15:25
 10/11 A kérdező kommentje:
Akkor gépezhetek végülis?
2022. jan. 27. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!