Az i5 4570 processzorom miért csak 38 Wattot eszik teljes kihasználtságon?
Olyan problémám lenne hogy van egy i5 4570 processzorom és nemtudom miért de amikor 100%-on fut akkor is csak 38 W-ot eszik. Miért van ez, alapból a proci húzva van és a gyári TDP érték 84 W.
Kérlek segítsetek!
A válszokat előre is köszönöm!
"de amikor 100%-on fut akkor is csak 38 W-ot eszik"
Mivel terheled a gépet, és mivel méred a processzor tápfelvételét?
Az MSI Afterburner nem mér, mivel sem az alaplapban, sem a processzorban nincs arra szenzor, hogy áramfelvételt - így tápfelvételt - mérjen. Csak becsül (feltehetően a processzor aktuális terheltségéből, feszültségéből).
Pontos adatokhoz mérni kellene az alaplapi 12 V-os ágak áramfelvételét - mint itt is teszik:
Igazából nekem nem az energiafelvétellel van bajom hanem hogy a játék szaggat.
Ez mitől van, azért mert a CPU 100%-on pörög?
Hát igen, akkor ez azt jelenti, hogy a proci gyenge. Milyen konfig ez pontosan, milyen játék, milyen beállításokon?
(Nekem i5 3470-nel van tapasztalatom. Azzal 2018 után megjelent nagy gépigényű játékokkal már nem lehet játszani. A 4570 kb 10%-kal erősebb, így 1-2 év előnye lehet. Szóval 2020-21-es játékok között már sok van, ami élvezhetetlen vele.)
Alaplap: Asus B85M-E
Proci: i5 4570
Ram: 16gb ddr3
Videókártya: Asus expedition Rx 570 4gb oc
A játék Forza Horizon 5
Magas beállítá, de ugazából mindegy milyen grafikai beállítára teszem, ugyan úgy szaggat csak több vagy kevesebb fps-sel.
https://www.youtube.com/watch?v=FtONHytJW7w
570 picit erősebb mint 1650 a proci viszont ugyanaz, és az itt bírja, szóval elvileg elégnek kéne lennie.
Hát sajnos videókártyát nem tudok venni, pláne ezek az árak mellett.
Valami nem tudna segíteni a procin, már bezártam az össze háttérben futó programot, amit engedett.
A játékban nekem is megvan a 60-70-80 fps, csak bedroppol ilyen 30-40-re aztán meg vissza megy.
Ez ellen nem lehtene tenni semmit?
Már próbáltam a játékban a grafikai bealitáson állítani, a videókártya szoftverjében is, de semmi, csak több vagy kevesebb fps-em lesz de attól még ugyan úgy szaggatni/droppolni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!