Van valami gond a hddvel vagy itt mint a WD purple esetében lassú az olvasási sebessége? Seagate SkyHawk az alany.
#10 linkeld hivatalos oldalt ahol irja en nem talaltam
5900 at talaltam mas helyeken ami "5400-7200"-t "takarja" ami gyakorlatban nagyon tavol van 7200 tol valojaban
ellenben mennyi a sebesege? nagyon eltero attol amit nyujatnia kellene azert?
80MB/s tol sokkal lasabb altalanosagban is?
mert valami tesztelo ellenorzot nem artana futatni
meg megtudni hogy szoftveresen rendben van e nem e lehet firmwaret frissiteni rajta
emlitett datasheet nem tudom miert nem tesz emlitest sem ar RMP jerol, erdekesnek tartom
meg azt is cimkejen miert nincs szinten feltuntetve semmi
ellenben energiatakarekos mint mondtam
0,55A 5V 0,37A 12V
reded ha megvan osszevetheted ezeket is
Itt vannak az adatok [link]
Ez van a hivatalos oldalon.
#7 amit linkelt kicsit jobb adatlap mint amit en talaltam (ami hosszabb reszletesebb)
ott latni hogy CMR tobbet fogyaszt mint SMR
persze igyis energiatakarekos mindegyik
80MB/s amugy irasra ertettem minimumnak, olvasasrol volt szo ott tenyleg ennyi tul keves lenne lapokon lathatod elmeleti maxot ami gyakorlatban legalabb 120MB/s kellene nyujtson
ennyi nincs meg?
elorebb lennenek ha tudnank sebesegeid
amugy pedig nem ertem miert akadsz ki hogy reded gyorsabb volt, ha az mas milyen volt ennyi
mindegy ha chacheja ennyi volt meg az is mindegy ha SMR es volt az is ha 4TB os
az viszont nem mindegy ha veletlen az valoban 7200 on tudod futni altalanosagban
peldaul, de sok mas kulonbseg is lehetett
ha tobbet fogyasztott az altalaban nem ok nelkuli vagyis azert volt gyorsabb (persze ez sincs kobevesve hogy falnia kell aramot hogy gyors legyen, megforditva ha falja aramot mindenkepp gyors, nem biztos sajnos)
SSD knel meg megnagyobb a szoras a rengeteg gyartas tech miatt
#12 ja ez amit #7 linkelt
de hol van itt RMP ?
nos? :)
rakuldesz valamit es kesz
HDD Sentinel
elvileg SMART ot is lehet rajta aktivalni, mar ha van valami ertelme... nem tudom NAS al tudnad e
rmp = rpm ...
amugy ingyen vagy olcson nincs megoldas
De en pl. Azt nezegettem hogy ssd t chacenak hasznalhatnal NAS ban ha ez megoldhato valahogy es hat vegulis csak az a kerdes van e hely foglalat benne neki es szoftveresen van e megoldas ra mar
Csak info: én Skyhawk ST6000VX001 -et (6TB) vettem és CDM szerint mind olvasni mind írni tud szekvenciálisan 200MB/s -al. HDSentinel Info/ATA-jellemzők alatt 5425 fordulat/perc, míg a Lemezinformáció alatt forgási sebességnek 5000 fordulat/perc -et ír.
Minden más hdd-m esetén ez a két sor azonos értéket mutat.
Milyen NAS pontosan?
Ha valami ARM linux alapú, akkor úgy kéne kezdeni, hogy a NAS formázza meg magának a lemezt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!