Miért zúg hangosan a gép?
Sziasztok, vettem egy új videokártyát, 1 hétig simán ment utána eléggé hangos lett a gép, és nem értem miért. Eddig a videókártyára gyanakodtam de ha lefogom a ventiket kb 1-2 percig akkor is ugyan úgy zúg és hangos, és nekem nagyon a tápegység vagy a proci felől jön a hang, sajnos senkinél sem tudom le tesztelni így látatlanban kell foglalkozni vele
Szerintem a táp is elég gyenge lehet neki mivel egy thermaltake 550W van nekem (nem minősített) és egy rtx 3060 aminek ha jól tudom ajánlott a 600W, a proci hűtő meg egy Intel gyári kis szar, viszont pasztázva is kb egy 1,5 volt. Szerintem a kártya lehet a gond vagy a táp kuka? Esetleg a proci hűtő? Mert ha kilepek a játékból akkor leáll a kártya ventik és ugyan úgy még hangosan zúg egy kis ideig utána elhalkul. (Most csinálja ezt kb 2-3 napja, eddig semmi baja nem volt)
Ha halk táp kell, akkor bitfenix formula gold. 550W bőven elég (a 600-as ajánlás a kínai gagyi tápok miatt van). De ha később 3070-nél nagyobb fogyasztású kártyára fejlesztenél, akkor mehet a 650W is.
Szóval akinek van pénze RTX videokártyára, az ne spóroljon az áramellátáson és a védelmeken, férjen bele egy tier A táp:
Kék a kifejezetten csendes egységek, arany a legjobb egységek a kategórián belül (tier a-nál a csendességnek is megfelelnek)
Szóval milyen thermaltake tápod van most pontosan?
Amúgy egyszerű tesztelni.. egy nem vezetővel megakasztod indulás előtt a táp ventihét(műanyag/fa pálca, szívószál, akármi) és egy házventivel pótlod a hűtését. Szóval a ventilátormegállítás, amit csináltál az jó teszt.
Ami még hangos lehet, az a HDD. Más nem igazán ad ki hangot... coil whine esetleg (elsősorban videokártya, de lehet alaplap is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!