Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyha van egy ddr3-as alaplap...

Hogyha van egy ddr3-as alaplapom (egy Gigabyte H81M-DS2, tudom nagyon elavult) és hogy jó lenne-e bele egy ddr4-es vagy ddr5-ös videókártya?

Figyelt kérdés

2022. jan. 17. 19:55
 1/7 szántóvető ***** válasza:
100%
jó,akár gddr6-ost is vehetsz hozzá.
2022. jan. 17. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kérdező te kevered a Ram és a Videókártya memória típusát. A Ram-ból ddr van, van felfelé számozva DDR5-ig (az most a legújabb), a Videókártyánál viszont GDDR van ami pl GDDR3, GDDR5, GDDR6. Remélem érthető :D

Amúgy igen, vehetsz hozzá akár GDDR6-ost is akár (már ha van rá zseton az mostani árak mellett) de függ az is, hogy milyen a proci mellette.

2022. jan. 17. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:

a GDDR az a videokártyára ráforrasztott memória, amit a videokártyád használ, az teljesen mindegy alaplap szempontjából, hogy milyen sima memóriát támogató helyed van.

Ami viszont nem mindegy, az a videokártya csatlakozója és az alaplap csatlakozója. Habár a mai vga-k és alaplapok is PCI-E szabványt támogatnak és megvan az átjárhatóság a kettő közt, az alaplap PCI-E 2.0-ra képes csak, így hiába veszel nagy teljesítményű, PCI-E 4.0-ás videokártyát, a sebességet korlátozni fogja az alaplap foglalata.

Aztán hogy ez neked mezei felhasználóként mennyire fog észrevehető lenni, már más kérdés, ha eddig nem volt videokártyád, most raksz bele biztos gyorsabbnak fog tűnni, vagy ha eddig kisebb teljesítményű volt, akkor gyorsabbnak tűnik, de ha ugyan olyan kártya van pl ismerős gépében modernebb lappal és procival, nem lesz annyi FPS-ed játékokban, akkor máris lassabbnak tűnik stb.

2022. jan. 18. 07:31
 4/7 szántóvető ***** válasza:
76%

3-egy frászt,semmit nem korlátoz.

[link]

az a pár % difi észrevehetetlen még egy csúcskártya esetében is.

2022. jan. 18. 12:38
 5/7 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, ez érdekes, azt hittem hogy a 2.0 és a 4.0 között nagyobb a különbség, de hát úgy látszik nem
2022. jan. 18. 20:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem 96% még mindig kisebb, mint 100%, szóval van korlátozás. Jelentős? Láthatóan nem annyira.

Viszont a pci-e 2.0 régi lapokon van, mint ez is, ahol már a processzor is korlátozó lehet, főleg multi játékokban.

2022. jan. 18. 20:54
 7/7 szántóvető ***** válasza:
így van,ezért írtam hogy az a pár% úgysem számít.
2022. jan. 18. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!