Az MS és az MSI megbízható tápegységeket gyárt?
MSI MPG A650GF 650W 80Plus Gold
Jók, de a 80Plus Gold túl van árazva kicsit!
Egy Seasonic sokkal jobb választék. -> Seasonic FOCUS GX-650W Gold (Focus GX-650)
Az MS egy "nevenincs" gyártó, gyanúsan olcsó
"tápokkal". Kerülném őket.
Az MSI meg egy nagy múltú gyártó:
akinek - elsődlegesen bár nem tápegységekben utazik, de - vannak tesztelt tápegységei:
az egyik jó minősítést is kapott:
jó lehet, kérdés, melyik változata.
Bár inkább az a kérdés, hogy mennyit szánsz a tápegységre.
Ehhez a konfigurációhoz egy rendes, minőségi 400 W-os táp már megfelelő lenne - alsó hangon, újonnan mondjuk egy ilyen:
már elegendő lehet.
Azt egyik válaszoló sem írta le hogy ők nem gyártanak tápot csak címkéznek.
Szóval nincs arra egyértelmű válasz hogy megbízható vagy sem, attól függ milyen tápot címkéznek.
#1-es.
Focus GX-nek van millió ezer alternatívája, amit sokkal jobb tőle.
Leadex III vagy az RX2021.
#2-es.
Azért ha van keret nem egy belépő kategóriás darabot ajánlunk...
És ez a Tier List jó:
Amit én ajánlok:
20 ezer fölött pedig:
Illetve:
Ja és 1-es, olvass utána annak a fogalomnak és hatásfok.
Mit takar stb.
Semmi köze nincs ahhoz hogy milyen minőséget képvisel egy táp...
"Azt egyik válaszoló sem írta le hogy ők nem gyártanak tápot csak címkéznek."
#3-as hozzászólás:
"elsődlegesen bár nem tápegységekben utazik, de - vannak tesztelt tápegységei"
szóval utaltam rá.
"Azért ha van keret nem egy belépő kategóriás darabot ajánlunk..."
Ezért írtam a #3-as hozzászólásban:
"alsó hangon"
mivel nem tudni, hogy a kedves kérdező mennyi pénzt tud szánni a dologra.
"És ez a Tier List jó:"
A #3-as hozzászólásban is az szerepel. ;)
Szerintem elsőnek számold ki, hogy ennek a confignak mekkora a tápszükséglete. Van egy rakás "power supply calculator", vagy "PSU calculator" a neten.
Ha meg van a SZÜKSÉGES méret, akkor utána "compare", "benchmark" és "test" oldalakat lenne érdemes nézegetni. Pl.:
Ha megvan a méret, akkor még lehet gondolkozni, hogy moduláris, félmodurális, vagy fix kábelezésű tápot szeretnél-e venni.
Ha megvan a kábelezés része is, akkor érdemes átnézni, hogy milyen hatásfokú tápot szeretnél venni.
Aztán nézelődhetsz a márkák között és a gyártó által biztosított garancia sem elenyésző szempont. Minőségről híres cégekkel (pl. Corsair) biztosan nem fogsz mellé nyúlni, a kérdés az, hogy szükséges-e megvenni egy légvédelmi ágyút, ha csak verébre akarsz vadászni és ez kb. minden más dologra igaz az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!