Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Amd vagy Intel processzor a jobb?

Amd vagy Intel processzor a jobb?

Figyelt kérdés
2022. jan. 12. 10:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Mire?
2022. jan. 12. 10:43
 2/11 anonim ***** válasza:
28%
Az Intel jelenleg verhetetlen ár érték arányban dobálja piacra a cpu-kat ha nekem kéne most választanom akkor tuti Intel, ja és csak szigorúan 10gen vagy a felette.
2022. jan. 12. 11:03
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Nekem 1998 óta csak Intel procim volt, de ez szinte hitvita tudna lenni...
2022. jan. 12. 11:06
 4/11 anonim ***** válasza:
66%

Intel olcsóbb:

Intel 12100F+H610 (ryzen 3600 szint)

Intel 12400F+B660 (ryzen 5600X szint)

Intel 12600K+Z690 (ryzen 5800X szint/sokszor jobb)

Intel 12900K+Z690 (ryzen 5950X-nél jobb)

2022. jan. 12. 11:06
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Tyúk vagy a tojás?
2022. jan. 12. 11:22
 6/11 anonim ***** válasza:
59%

Tojás, már a hüllők meg a dinoszauruszok is tojással szaporodtak, hol volt akkor a háziasított szárnyas, mai nevén tyúk?

Egyéb iránt személyi választás kérdése. Jelenleg intel ár/értékben jobb, de pl amikor én vettem AMD-t, az akkori intel hogy hozza ugyan azt a szintet drágább volt 20-30 ezerrel, ami nem feltétlenül a legyintek rá kategória.

Az is fontos lenne, milyen célra, mekkora keretösszegből, milyen részegység periféria van mellette, stb. Egy IGP-s ryzen pl nem feltétlenül rossz választás ha van pár olyan programod, ahova grafikus számítás is kell de külön videokártyát nem akarsz venni, VEGA ilyen téren általában jobb mint az intel HD Graphics.

2022. jan. 12. 11:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálam a processzorvasárlás úgy nézett, ki, hogy megnéztem pár külföldi compare és benchmark oldalat, majd az arukereso.hu-n a top 10 processzort. Végül egy AMD-t vettem (5600x), előtte egy Intel (4790K) volt a gépemben.

Állítólag az AMD jobban támogatja a játékokat, az Intel viszont ár-érték arányban kedvezőbb.

Lényegében jó mindkettő.

2022. jan. 12. 12:06
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
Inteles voltam végig, de nagyon elkényelmesedtek és az utóbbi Ryzen procik baromi jók, kíváncsi vagyok mit alkotnak az idén érkező új generációval, van érzésem, hogy váltani fogok AMD-re
2022. jan. 12. 18:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Szóval az elmőlt 4 évben az AMD volt csúcson. Most, hogy újra az intelé az előny, te váltanál AMD-re 😃 furcsán működsz te 😃

Az a vezetőség, amelyik elkényelmesedett, és leállította a fejlesztéseket, már el lett zavarva pár éve. Azóta új szelek fújnak az intel oldalán, és a jelenlegi vezetőség még talán Lisa Su-nál is nagyobb hatást tud elérni. Konkrétan az intel a büdös francba le van maradva, elavult gyárban próbál eladható terméket gyártani, mégis olyan tudáselőnyük van, annyival jobb architektúrát terveztek, hogy a rosszabb gyártástechnológia mellett is övék az erősebb proci (persze mellé 20-30%-kal többet fogyaszt, de az asztali platformon nem igazán ténylező)

Mellette hamarosan érkeznek az intel videokártyák is. Laptopokba már idén!

Ami viszont tény, hogy ősszel nagy csata lesz. Az AMD nagyot kell dobbantson, ha meg akarja mutatni, hogy ki az úr a háznál. Az meg nekü k.csak jó, mert akkor továb ra is fillérekért vehetünk mand intel procikat.

2022. jan. 13. 02:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Intel. Pont.
2022. jan. 13. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!