Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Úgy néztem teszteket, hogy...

Úgy néztem teszteket, hogy egy RTX 2080 (nem super, nem ti) maximum 210W ot képes enni, a jelenlegi videókártyám (970) megeszi a 170 et, egy Asus TUF 550W Bronze tápegységgel kapcsolatban... Akkor gond nélkül fejleszthetem a 970 et 2080 ra?

Figyelt kérdés

2022. jan. 6. 16:57
1 2
 11/15 DestinyInCap ***** válasza:

Én a linkelt videóval sem azt szerettem volna mondani, hogy nem lenne elég neki a tápegység, sem azt hogy vegyen 850 wattos tápot.

Terhelés alatt az a 6/12es i5 se kis 80wattot fog ebédelni, de legyen 80w... a kártya meg az említett 250w... emelett még kér az alaplap, merevlemez(ek), ventik, memória + a rá csatlakoztatott eszközök is ebédre valamennyit... összteljesítmény alapján igen elég neki az 550w... de, a 2080 miatt azért ajánljuk a min. gold minősítésű tápegységet, mert a videóban említett voltage riple, azaz feszültség ingadozás, stb. miatt, nem mindegy milyen minőségű áramot kap az a szegény kártya és a többi alkatrész, hogy probléma mentesen lehessen használni minden aggodalom nélkül, akár több mint 5 éven keresztül.

(Ez a elég neki a Watt meg ha tudja ami rá van írva dolog olyan mintha ennyi erővel egy 500wattos Codegen mezei táp ugyanolyan biztonságos lenne, mint egy 500wattos 80+ bronz besorolású minőségi táp összehasonlítás)

2022. jan. 7. 13:00
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor eladom ezt a tápot és váltok :)
2022. jan. 7. 14:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Cinebench all-core turbó időn belül 88W a 12V ágon mérve:

[link]

A PL2-je 135W de ennyit nem eszik játék közbe, még akkor sem ha ki van kapcsolva a Tau limit.

Ebben megtalálod a Blender alatti fogyasztást falból mérve:

[link]

Erre rácsapsz még 250W-ot a 2080 miatt és 400 Wattnál többet nem fog enni játék közben. Furcsálnál ha egy 550W-os qrvadrága bronze táp elkezdené ejteni a feszültséget 70-80% terhelésnél.

A Codegenes példád teljesen rossz. Nem azt írtam, hogy egy 10 000Ft-os noname 550W-os táp olyan, mint egy 40 000 forintos normális 550W-os 80 Plus gold táp.

De ha mutatsz akármilyen normális hihető mérést ami igazolja, hogy ez hulladék én elhiszem és igazat adok nektek de csak bemondásra én erősnek találom a "dobjuk ki a 35 000-res tápot, mert az sz@r".

Fogod a kis multimétered, elrobogsz a kérdezőhöz és leméred a feszültsége(sés)t, csinálsz egy videót mint a "nagyok" és az meggyőz bárkit, minket is meg amúgy jó téma. :)

2022. jan. 7. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:

#10 tipikus esete mikor a hülye okoskodik. Olyan ember lehetsz aki aputól-anyutól örököl egy fullos mercit azt töltöd bele a teszkós vízezett motorolajat meg cseréled a gagyi kínai aksit. Elméletileg ezekkel is elmegy az autó, de lesz sírás ha pár ezer km után az út szélén stoppolsz kétségbeesett arccal :)

BQ psu calculator szerint 466W a max felvétel (nyilván akkora észlény vagy, hogy nem számolod hozzá a többi alkatrészt), elméletileg bírja, a kérdés meddig és mi fog tönkremenni még ha kifingik a bronz csoda.

2022. jan. 7. 16:55
 15/15 anonim ***** válasza:

#14: ez eléggé görbe tükörre sikeredett, csak épp rossz felé tartod.

Linkeltem forrást, mérési adatot a processzorról, tessék itt egy mérés a amiben ott a 2080FE is éd Ti is 23 perctől:

[link]

Nyilván most mindkét forrás teljesen rossz, az ő műszereik rosszul mérnek mert a BQ PSU calculatora szerint... ja várj, a BQ nem tápot akar neked eladni?

2022. jan. 7. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!