Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mivel lehet kiolvasni, hogy...

Mivel lehet kiolvasni, hogy milyen wifi-paraméterei vannak a wifi adapternek?

Figyelt kérdés
Milyen frekvencián, mekkora sávszélességgel, milyen csatornákat tud, illetve milyen szabvány szerintit. N-es ugye lehet 2,4 és 5Ghz-es is, van adapter ami dual bandos. Van ami 5Ghz-es de nem tudja a 100-as fölötti csatornákat, így a routerben nem lehet azt beállítani, míg másik eszköz viszont tudná. Szeretnék tisztában lenni melyik mire képes, de ezeket hogyan lehet kiolvasni? A wifi analyzer programok nem írják ki a wifi adapter lehetőségeit, egy tabletnél, telefonnál pedig nem is olyan egyszerű előkaparni ezt.
2021. dec. 30. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A chipset-èt kell megnézni hogy milyen típusú. pl: rtl8812bu

Ha megvan akkor erre keress rá de a gyártó honlapján is lehet hogy van infó róla. Windows on mèg nem próbáltam, de linuxon kb 2 parancs es ha be van dugva akkor kiírja elég részletesen hogy milyen a chipsete meg egy csomó más infót róla.

2021. dec. 30. 09:17
 2/6 Fsms ***** válasza:
Admin menüben megtalálod.
2021. dec. 30. 14:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi, szóval chipset. Azt windowsban eszközkezelőből kideríthető.

Androidos telefonnál hogyan lehet előkaparni?

2021. dec. 30. 16:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Jó, hát csak annyit ír ki, hogy: Broadcom 802.11n Network Adapter

Ez így elég kevés.

2021. dec. 30. 16:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Na, ezt írja ki nekem is ami eze az oldalon is látszik.

[link]

Létezhet, hogy ez egy BCM43224 -es chipsetű?

[link]

2021. dec. 30. 17:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem mindegy, hogy 40 vagy 80 Mhz van beállítva bandwith-nek, azaz 100 alati 5Ghz-es csatorna, vagy 100 feletti. Az iPhone SE (1stgen) sem ismeri fel a 100 fölötti csatornákat, a tabletem se, viszont az egyik szolgáltatói router olyan elcseszettül van konfigolva, hogy az SE felismeri a tablet viszont nem. Nem jöttem rá miért. Saját routeremen mindkettő tökéletesen megy az 5Ghz-es N -en a 44-es csatornán és a környéken nincs senki más. A 2,4Ghz viszont tele van xarva a szolgáltatói vackokkal, sőt még egymás seggében is vannak.
2021. dec. 30. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!