Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem hisz mindenki SSD...

Miért nem hisz mindenki SSD erejében?

Figyelt kérdés
2021. dec. 25. 23:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
30%

10 éve vagyok rendszergazda, a jelenlegi munkahelyemen ez a harmadik évem. Nagyjából 600 PC-t használunk (beleértve a notebookokat is). Nagyjából a gépeink harmadában van SSD, a többiben merevlemez. Mióta itt dolgozok, pontosan kétszer annyi SSD ment tönkre, mint HDD. Ez azért már közel reprezentatív mintának tekinthető, és nem is a múlt évezredről van szó, amikor még az SSD kísérleti technika lett volna. ;)

Ettől függetlenül persze tény, hogy van olyan oprendszer (sajnos pont a legelterjedtebb), amit sikerült olyan professzionálisan megírni, hogy kvázi muszáj SSD-t használni, ha nem akarsz egy döglassú masinával szenvedni.

De mondjuk én itthon a Linuxszal teljesen jól érzem magam úgy, hogy egyetlen SSD sincs a gépemben. Tudom, mostanság a virtuális péniszméricskélés szerepét a boot-idő tölti be, de akármennyire is hihetetlen, nem érzem kellemetlenül magam attól, hogy nem 8 másodperc alatt bootol a rendszerem. Sőt! Több, mint egy perc alatt. És? Akkor mi van? Ne dramatizáljuk már túl! Ez kb. annyi idő, amennyi alatt az ember kényelmesen elhelyezkedik a székén. És csak egyszer kell kivárni, utána már - arra alkalmas oprendszer esetén - megy, mint a villám.

Egyébként meg merevlemezből is van ezernyi modell, abszolúte nem mindegy, hogy melyik milyen fordulatszámú, és milyen mértékben gyorsítótárazott.

Aztán a költség sem mindenkinek lényegtelen. Sokat esett az SSD-k ára, de még mindig a többszöröse az azonos kapacitású merevlemezeknek.

"azt az adatmennyiséget átlagos mindennapos használat mellett évtizedekbe telik rápakolni"

Kivéve, ha mondjuk kevés a RAM, és elkezd kotorászni a lapozófájlban, ami azért nem kevés írási-olvasási-törlési műveletnek van kitéve, ha használatban van.

Egyébként pedig úgy vagyok vele, hogy a legtöbben már el tudják dönteni, hogy mit akarnak, mi a fontos nekik. Nekem személy szerint fontosabb az élettartam, és a nagy tárterület, mint az, hogy pár másodpercet nyerjek a boot-időn. Másnak meg más a fontos. Ennyi.

2021. dec. 27. 22:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

>>Nekem személy szerint fontosabb az élettartam, és a nagy tárterület, mint az, hogy pár másodpercet nyerjek a boot-időn. Másnak meg más a fontos. Ennyi.<<

Rendszegazdaként valszeg tudod hogy egy SSD+HDD kombóval megvan a nagy tárterület olcsón és a tárolósebesség kritikus alkalmazásoknak a nagy sávszél is valamint azt is hogy 2021-ben felesleges SSD vs HDD témáról beszélni, amikor ma már mindkettő filléres tétel az informatikában és használhatók párhuzamosan.

2021. dec. 28. 12:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Egy 120 gigás SSD a rendszernek 8.000 forint, egy 1 terrás HDD az adatnak pedig 12.000. Azért ez nem egy nagy összeg.

Meg még lehet külön a játéknak is venni egy SSD-t, de az nem mindenkinél releváns.

2022. jan. 7. 09:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Elnézést, *terás.
2022. jan. 7. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!