Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » FidelityFX super resolution?

FidelityFX super resolution?

Figyelt kérdés

Nos lehet én vagyok a hülye, de alapjáraton ennek az lenne a szerepe, hogy kisebb felbontáson rendereli le a képet és utána felskálázza a kívánt felbontásra.

Na most 2560x1080-as monitorom van, GTX1060 6GB-om.

Lényeg ami lényeg, hogy próbálgattam a beállítást godfall alatt de sírhatnékom van tőle.

Tényleg nagyon szuper Fidelity nélkül van átlag 40 FPS-em a játékban viszont full ultrán tolom és iszonyat gyönyörűen néz ki.

Na most próbáltam egy FidelityFX Quality módot, olyan volt mintha 480p-t néznék ekkora monitoron... UltraQuality mód is tök jó, megdobja az FPS-t átlag 60-ra de akkor is olyan mintha legfeljebb 720p-t képet néznék élsimítás nélkül 2560x1080-on... Mind a két beállítással atom elmosódott képet kapok amit még a szemem is elkezd fájni.

Most ennek így mi értelme akkor?

Ennyi erővel ugyan ott vagyok ha csak simán hagyom 2560x1080-ban de lejjebb veszem az egyéb beállításokat közép-magas-ra és kész.

Másnak mi a véleménye erről az egészről? (főleg ha próbáltad már)

2021. dec. 24. 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos az FSR még túl új, még sokat kel fejleszteni rajta, hogy jó legyen,devalahol el kell kezdeni... DLSS lenne hasonló de jobb technológia, viszont annak vannak hardveres követelményei, így csak RTX videokártyákkal megy. Így marad a kompromisszum... szar kép, szar fps vagy szar grafika... valamit válassz!

A 1060 egy 5 éves középkategóriás hardver... ennyit tud ma. Sajnos a bányászláz miatt ilyen fos hiányállapot van, és betegesen magasak a videokártya árak 😕

2021. dec. 24. 14:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Ajánlom nézd meg hogy néz ki ténylegesen a 480p a monitorodon, köszönőviszonyban nem lesz az FSR quality módjával. Ultra ~830p, quality 720p, balanced ~635p, performance meg 540p. Aztán ezt skálázza és élesíti, többé-kevésbé okosan. Kevés adatból nem tud csodát művelni, dlss sem működik jól 1080p ben, pedig alapvetően jobb technológia minőség tekintetében.
2021. dec. 24. 18:30
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 Egyetértek hogy 5 éves középkategóriás VGA, tudom hogy nagyjából mit engedhetek meg magamnak vele, de akkor is gondoltam hogy csak jó lesz, mert a bemutató videókon amiket néztem kb észrevehetetlen grafikai és minőségbeli különbség volt csak a sima és az FSR között de ez így elég nagy csalodásként ért hogy oké az ígért FPS növekedés megvan, de baromira undorítóan néz ki a gyakorlatban a játék FSR-el.

Jó tudom valahol el kell kezdeni mindent, de azért arra kíváncsi lennék miért a 4K-val kell ezeket kísérletezni a kisebb felbontást használók meg szívjanak csak vele.

#2 Megnéztem a 480p képi anyagokat meg próbáltam játszani is másik játékkal meg godfallal is, majdnem ugyan az, csak a beállított 480p miatt baromi nyomott volt a kép 21:9-en, de maga a tisztaság ugyan az volt.

2021. dec. 25. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!