Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tegnap össze raktam egy...

Tóth Dorián20 kérdése:

Tegnap össze raktam egy komplett gépet, valamiért nem kap elég áramot a gép és nem tud be kapcsolni, minden jól van be kötve, ilyenkor mi lehet a gáz?

Figyelt kérdés
A táppal biztos nincs probléma, 1. tulaja vagyok, van rá 3 év garim, szerintem az alaplappal lehet gond, mert egyedül azt vettem anno használtan egy MSI B150a gaming pro, kábeleket le ellenőriztem nem egyszer, ki cseréltem benne az elemet is, és van egy kis kék led az alaplapon ami fel villan amikor áramot kap, csak valamiért nem kapcsol be a gép és egyáltalán nem csinál semmit, mi lehet a gebasz?

2021. dec. 24. 05:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Processzorhűtő is jól fel van téve?

Régen tapasztalt olyat valaki, hogy egy jumper fentmaradt, amely a BIOS-ra vonatkozott és nem indult el olyankor.

2021. dec. 24. 06:15
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez így kevés infó... írd meg az alkatrészeket mind, kezdjük a kompatibilitással.

Amúgy ilyen leállást egy zárlat szokott okozni, ami valóban alaplapra utalhat elsősorban.

Először kezdjük a procival: az alaplap alapvetően 6. gen procikhoz készült. A 7. gent csak 7978v1C Bios verziótól támogatja. Milyen proci volt benne korábban?

(8-9. gen nem támogatott)

Aztán ha ez nem megoldás, akkor

Valószínűleg integrált grafikás a rendszer, így a videokártyát egyelőre még ne rakd bele. Nem kellenek a háttértárak sem. Egy UEFI-ig (BIOS) juss el először.

Ezek legyenek az alaplapra dugva: Proci, procihűtő, cpu táp, atx táp, ram, bekapcsológomb.

Ha a led villog, akkor az alaplap leírásában nézz utána neki. Hibaüzenetet jelez. Szintén jelezhet hanggal is, csak rá kell dugni egy csipogót (speaker)

Utánanéztem.. igazándiból oda van írva, hogy mi a hiba!!

„EZ Debug LED: Debug LED indicators

These LEDs indicate the status of the motherboard.

CPU - indicates CPU is not detected or fail.

DRAM - indicates DRAM is not detected or fail.

VGA - indicates GPU is not detected or fail.”

2021. dec. 24. 07:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, pont úgy festesz, amint aki legalább multiméterrel kiméri, hogy ad-e feszt a táp egyáltalán. Az, hogy megtapizod a kábelt nem ellenőrzés...
2021. dec. 24. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!