Hogyan tudom megálapítani hogy a ventillátor szívja e vagy fújja a levegőt?
Figyelt kérdés
Van egy gépházam elöl egy 120 mm es venti. Most kaptam egy 80mmeset és azt szeretném a hátuljára felrakni. Na de én aszt szeretném hogy kifele fúja a levegőt mert elöl fújja be. Hogy lehet megálapítani hogy merre fujja a levegőt?
(előre is elnézést ha valamit elirtam)
2021. dec. 22. 23:59
1/11 anonim válasza:
megpörgeted és a kezedet odateszed, ha dohányzol, akkor a füstöt odafújva még könnyebb megállapítani
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a villámgyors választ
2021. dec. 23. 00:03
3/11 anonim válasza:
Egy kubai szivart teszel eléje. Anna látni fogod hogy merre száll a füstje... :)
4/11 anonim válasza:
Elvileg minden ventilátoron feltüntetik a levegő szállítás irányát. Nézd körbe a külső részét, lennie-kell egy kis nyilnak. Ha mégsincs akkor ha dohányzol előttem már írták a megoldást, illetve jó még a papírzsepi teszt. Egy papír zsebkendőt szét szedsz és annak egy rétegét, az már elég vékony és könnyű, oda tartod a venti elé. A mozgásából látod merre fújja a levegőt.
5/11 anonim válasza:
Nem kell se füstölni, se zsebkendőzni. Ránézel a ventilátorra, az egyik felén van rögzítve a motor általában 3, vagy 4 műanyag tartóval. A másik oldalán nincsen semmi, csak a ventilátor teteje. Nos abba az irányba fogja fújni a levegőt, amelyik oldalon a motor rögzítve van. Persze egyszerűbb, ha vannak nyilak, de nem mindegyiken van.
6/11 A kérdező kommentje:
5ös akkor ezek szerint amotornak kell a gépház hátuljafelé néznie és a ventilátornak befele hogy kifúja a levegőt
2021. dec. 23. 07:54
7/11 A kérdező kommentje:
Nem dohányuok és szivarom sincs
2021. dec. 23. 07:54
9/11 anonim válasza:
Lerajzolni nem fogom, de ha
/ / / -> forgás irány
Erre fúj...
vagy
\ \ \ <- forgás irány
Erre fúj
\ = lapát állás
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi 9es
Ezen én is gondolkodtam mert ráragtam a tenyeremre és egyik irányba erősebben fújt mint a másik irányba pörgetve
2021. dec. 23. 08:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!