Random fagyások, kékhalál, bootloop?
A probléma részletesebben: teljesen random lefagy (megáll az egér a piros lámpa sem villan mintha egy kép lenne)
Vagy kékhalált kap és nem indul úra, hanem abban is lefagy.
Máskor több napig is teljesen hibátlan.
Újratelepítrés előtt 2 percenként kapott kékhalát de a fagyást nem csinálta.
Fagyás után még a kikapcsoló gombra se reagál csak ha hosszan nyomom de az meg ugye nem rendszer reakció.
Ha viszon egy ilyen fagyás után bekapcsolom akkor egy-két másodpercig megy, majd újra kikapcsol, de megint bekapcsol, majd újra ki és így tovább, még ki nem kapcsolom a tápot, várok pár órát, majd visszakapcsolom, akkor ugyanis megint jó. Amíg megint le nem fagy ugyebár.
A kérdésem tehát az, hogy szerintetek mi lehet a baja, illetve érdemes-e szervízbe bevinni?
Persze jobban érdekel az, hogy ilyenkor mi romlott el benne, mint az hogy mindenki annyit írjon hogy szervíz.
HIBAKÓD: 0x00003b
Hd sentinellel ellenőrizd a háttértárakat
Aztán mehet a memtest 86
XMP-t kapcsold ki! Lehet mégsem bírja a gyári OC-t. Van pár ilyen szerencsétlen darab.
Konfigot nem írtam
korrigálom: intel core i7 7700 nem K
Nvidia: gtx 160 3gb
merevlemez: olcsó sz*r
Ram: 8gb olcsó sz*r
Táp: zalman zm 600-lx
Alalplap: asrock b250m pro4
Memtest megvolt nem talált hibát.
Lemezteszt talált hibát, javította. újratelepítés után az új rendszer már nem talált.
Elvileg semmim sem oc gyárilag sem én nem ocztam semmit.
A választ köszönöm, rá keresek ezekre, mivel xmp szót eddig nem hallottam.
Ilyen félig laikusnak mondanám magam. Az a laikus, aki már járt biosban, volt dolga linuxal.
Ha nincs kedved velem bajlódni nem muszály. Nem fizetlek érte.
Azért az eddigi segítségedet köszönöm.
Ilyen bootloopra gondoltam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!