Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van a cpu 100-on a vga...

Miért van a cpu 100-on a vga meg csak 20-40% terhelésen?

Figyelt kérdés

dell gx 620 gépem van

Pentium D 945 3,4Ghz procival

3,5Gb ram

Gt 1030 videokártya

2021. dec. 11. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy ős régi CPU ami hardveresen sok dolgot nem tud amit a mai CPU -k, így szoftveresen hidalja át, ami sokkal lassabb, sokkal jobban terheli a CPU -t...
2021. dec. 11. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez a processzor már gyenge, főleg egy GT1030 mellé.
2021. dec. 11. 15:09
 3/7 A kérdező kommentje:

De viszont amióta ezt beletettem azóta lehet nézni full hd ban 60fps-el youtube videókat és közben a feladatkezelőben már nem megy 100-on a proci és megjelent a feladatkezelőben az is hogy GPU 0: GT 1030 és annak is van %-a.

Előtte youtube is max 480-ben lehetett nézni mert felette szaggatott. Ez tök érdekes.

2021. dec. 11. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a böngésző támogatja a hardveres gyorsítást és a videókártya támogatja a hardveres dekódolást.
2021. dec. 11. 15:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondanám, hogy a 1030 jó választás volt, mert tényleg YT képessé tehet egy ilyen őskövületet is. Te mennyiért vetted? 25-30-akért adják mostanában.

A probléma amúgy az ezzel a sztorival, hogy amennyit ez a videokari ér, annyiért komplett gépet adnak, ami simán elbánik szoftveres dekódolással is a modern videoformátumokkal (pl 3470 procis gépek 1080p-ig kiválóak). 40 ezerért SSD-vel, 8GB rammal tökéletes választás ultra low budget netezősgépnek egy ilyen. Gyors, reszponzív gépek ezek még mai szemmel is (már amíg csak netezni kell)

A mostani gépeddel viszont minden művelet egy kínszenvedés... inkább add el a videokarit, és szerezz valami értelmes gépet. (a gép többi része nem ér összesen 5 ezret feltehetően. ha van SSD, akkor azt továbbviheted új gépbe)

2021. dec. 11. 15:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez egy ssd meghajtón van. Így a rendszer is gyors. Legalábbis amíg csak a Windowsban vagyok vagy régebbi játékokkal játszok és nem kell netes tartalmakkal küzdenie. Neten a reklám blokkok teljesen kifektetik de teszek rá adblock ot. Így még elég lehet nekem sokáig.
2021. dec. 11. 16:44
 7/7 A kérdező kommentje:
26 ezerért vettem ezt a kártyát.
2021. dec. 11. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!