Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Acer Extensa SSD, de milyet?

Acer Extensa SSD, de milyet?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van 1 Acer Extensa 5620G laptopom win7-tel. Azon gondolkodom, hogy tennék bele 1 500gb-os SSD-t és valami újabb Win-t. Az lenne a kérdésem, hogy milyen SSD-t illetve Win-t lenne érdemes bele tenni? 4 giga Ram van benne és általános felhasználó vagyok.

2021. dec. 11. 07:00
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Unix programja és szerintem nem fut linux alatt, de erre rákérdezek. Nagy pukkanás a Linux telepítése? És melyiket lenne érdemes?
2021. dec. 13. 07:15
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Linuxot még egyszerűbb is telepíteni, mint Windowst. Pl. Linux mint vagy Ubuntu ajánlott.

Egyébként nagyon sok Windows program fut Linuxon Wine segítségével.

2021. dec. 13. 10:08
 13/27 anonim ***** válasza:

Tényleg egyszerűbb, mint a win telepítése.

Windows semmi drivert nem rakott fel az én korabeli gépemre. Linux viszont mindent. Még vannak ilyen plusz médiabillentyűim, azokat is gond nélkül teljesen jól felrakta.

Egy gond volt, hogy a wifi gombján nem a ki-be állapotot jelezte, hanem az adatforgalmat (villogott, mint a karácsonyfa), de ez is csak egy sima beállítás volt,kb fél percalatt megvolt. Utána az alkalmazásboltból telepítettem a szükséges progikat, pár kattintással (mint androidon).

Nyilván van olyan, ami nem elérhető, de mindenre van alternatíva. Pl ms office nincs (de teams igen), helyette lehet libreoffice.

2021. dec. 13. 10:39
 14/27 A kérdező kommentje:

Meggyőztetek, linux lesz, remélem nem bánom meg.

Maxell, vagy Sandisk inkább? [link]

[link]

2021. dec. 13. 15:15
 15/27 anonim ***** válasza:
Kettő közül Sandisk. De akkor már inkább Samsung, Kingston, HyprerX vagy esetleg PNY.
2021. dec. 13. 16:00
 16/27 A kérdező kommentje:
Hát a Samsung jóval drágább, annyival jobb?
2021. dec. 13. 18:44
 17/27 anonim ***** válasza:

Árukeresőn érdemes nézni először, itt vannak szűrőkkel az SSD-k 240-256 GB között, áldás ez az oldal: [link]

2.5 inches SSD-t kell venned, SATA csatlakozóval. Az említett BX500 például 11 ezerért már van normális, megbízható webshopban. Nekem is tervben van SSD vásárlása, biztos Crucial, Western Digital vagy esetleg Patriot terméket vennék. Van már egy UV500-as Kingston SSD-m, ez nagyon jól működik évek óta, de most nem találtam normális áron Kingston SSD-t az A400-on kívül, hosszú távra az nem javasolt, régebbi technológia is van mögötte. Samsung SSD-k is remekek, de nem éppen belépőszintű áruk van.

Fórum, ahol érdemes körbenézni: [link]

2021. dec. 13. 18:50
 18/27 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez sem annyira horror

[link]

2021. dec. 13. 19:06
 19/27 A kérdező kommentje:
Nekem van külső vinyom WD, évek óta semmi gond vele.
2021. dec. 13. 19:08
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

#18 20 ezret én nem adnék egy 250 GB-os SSD-ért. 3 éve vettem a saját 240 GB-os Kingston UV500 SSD-met 5 év garanciával ennyiért. Azóta jelentősen csökkentek az árak, 10 ezer körül kapsz egy bőven korrekt SSD-t, ami 240-256 GB tárhellyel rendelkezik.

30 ezer körül már 1 TB-os SSD-t kapsz, 15-20 körül meg 500 GB-osat. Bőven elegendő a teljesítményük ezeknek, főleg egy ilyen régebbi gépnél, ahol rengeteg korlátozó tényező van (processzor, régebbi SATA2 portok, RAM stb.). Hosszú távra is ugyanúgy jók ezek. 20 ezerért nehogy 240GB-os SSD-t vegyél alap felhasználásra!

2021. dec. 13. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!