Melyik processzorral szerelt laptopot vegyem és miért?
Core i5-10210u VS. Amd Ryzen 5 5500u
Nagyjából 30.000 forinttal drágább a Ryzen változat. (egy két apró különbség miatt.)
Melyiket választanátok és miért?
Üdv, konkrétan a laptopban milyen videókártya van?
Ha integrált kártyás laptopot nézzel, akkor a Rízsa 5 jobb. + A Rízsának jobb az egymagos teljesítménye is.. Szerintem rízsa, de mire szeretnéd használni a laptopot?
A Ryzen erősebb egyértelműen, minden téren. Nem tudom, hogy mire használnád és mennyi a teljes laptopok ára - így nem tudom értékelni a 30 ezer forint árkülönbség jelentőségét sem, tehát válaszolni sem tudok.
Hasra csapok: egy 400 ezres laptopnál már inkább hozzádobnék plusz 30 ezret, hogy erősebb CPU-m legyen, egy budget kategóriás laptopnál meg lehet legyintenék rá és az i5-öt választanám.
Pont erről a prociról volt szó másik kérdés alatt... 100%-kal erősebb proci az 5500U, hiszen már 1 magos teljesítményben is jobb, plusz 2 mag, és többszálúság!
Megéri a 30 ezer pluszt is akár. De éppen pont az AMD szokott lenni az olcsóbb gépekben, míg a 10. gen már régi cucc, így kb egyárban kéne lenniük 190-240 közötti gépekben.
Linkeld, hogy miket látsz, mert nem stimmel az árazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!