Megéri venni 27 colos monitort full HD felbontással?
Kinéztem egy 27 colos, full HD felbontású, 240 Hz-es, VA paneles, ívelt monitort karácsonyra. Kérdésem, hogy a 27 colos méretre mennyire optimalizált a full HD felbontás? Nem lesz kockás/pixeles a kép?
Ilyen videókártyával használnám: GeForce GTX 1660 Super
CS:GO-ra megfelelhet, de COD: Warzone alatt nagyon karcsú a GeForce GTX 1660 Super egy full HD felbontású, 240 Hz-es monitor mellé.
Kockás/pixeles a képet akkor észlelsz ha közelről nézed.
Kérdés az inkább hogy ekkora méretben ki nézi közelről a monitort...
Hisz minél nagyobb azért annál messzebbről nézi az ember, szóval annál kevésbé tűnik fel a felbontás különbség.
Telefonon is azért van FHD+ a legtöbb esetben mert közelről nézzük.
Akkor egy 27"-os monitornál sem probléma véleményem szerint.
Az hogy hosszabb távon megéri... Ilyet az informatikában sosem mondunk, mivel tervezni nem lehet.
Játéknál ebben a méretben már jól jön a magasabb felbontás. A Warzone nekem nem adta, de ott is a látótávolság és az észlelhetőség rovására megy a 1090p ekkora méretben, régebbi CoD-okkal többet multiztam és teljesen korrekt 27"FHD-ban játszani, viszont sok esetben fájdalmasan kevés a 1080p. Ha nem közel van az ellenfél játékos akkor amit 1080p-ben vagy 4Kban már ki tud rajzolni a monitor az sok esetben fhd-ban még pixelhibaként sem jelenik meg így sokszor csak annyit látni, hogy egy nem létező valaki a semmiből lő.
A GTX1660 Super az kevés lesz 4K-ra, de ha ilyenekkel játszanál és később cserélsz videókártyát akkor ne vegyél fhd-t. Alap dolgokra amúgy nekem megfelel, de néhány multiban ma már hátrány ez a felbontás.
"Ha növeled a felbontást pont hogy kisebb lesz minden ..."
ugye azt vágod, hogy bármelyik modern rendszeren skálázható a felhasználói felület? Kis felbontás mellett meg nincs hová kicsinyíteni mert 1px magas betűket nehéz olvasni dpi-től függetlenül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!