Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri venni 27 colos monitort...

Megéri venni 27 colos monitort full HD felbontással?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy 27 colos, full HD felbontású, 240 Hz-es, VA paneles, ívelt monitort karácsonyra. Kérdésem, hogy a 27 colos méretre mennyire optimalizált a full HD felbontás? Nem lesz kockás/pixeles a kép?

Ilyen videókártyával használnám: GeForce GTX 1660 Super

2021. dec. 7. 08:33
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Számomra kevés ez a felbontás ekkora méreten. Látom a pixelközök rácshálóját. Nem javaslom.
2021. dec. 7. 08:35
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Nekem ilyen méretű fhd monitorom van, engem még nem zavar de én is inkább nagyobb felbontásút fennék már. Gondolom nem akarsz még évekig a 1660nál maradni, hpsszú távon jobban megérné egy nagyobb felbontásút venni.
2021. dec. 7. 08:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

CS:GO-ra megfelelhet, de COD: Warzone alatt nagyon karcsú a GeForce GTX 1660 Super egy full HD felbontású, 240 Hz-es monitor mellé.

Kockás/pixeles a képet akkor észlelsz ha közelről nézed.

[link]

2021. dec. 7. 10:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem pont ilyen méretű, felbontású monitorom van és semmi bajom vele.
2021. dec. 7. 14:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Kérdés az inkább hogy ekkora méretben ki nézi közelről a monitort...

Hisz minél nagyobb azért annál messzebbről nézi az ember, szóval annál kevésbé tűnik fel a felbontás különbség.

Telefonon is azért van FHD+ a legtöbb esetben mert közelről nézzük.

Akkor egy 27"-os monitornál sem probléma véleményem szerint.

Az hogy hosszabb távon megéri... Ilyet az informatikában sosem mondunk, mivel tervezni nem lehet.

2021. dec. 7. 16:15
 6/9 anonim ***** válasza:
20%
Játékra elmegy, ha nem közelről nézed. Kis méretű szöveg elég szarul fog kinézni rajta közelről nézve. Ha pl. munkára is használnád és lényeges, hogy nagy felületed legyen, oda felbontás is kell.
2021. dec. 7. 16:35
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
#6.Ha növeled a felbontást pont hogy kisebb lesz minden, viszont olvashatóbb közelről.
2021. dec. 7. 16:50
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Játéknál ebben a méretben már jól jön a magasabb felbontás. A Warzone nekem nem adta, de ott is a látótávolság és az észlelhetőség rovására megy a 1090p ekkora méretben, régebbi CoD-okkal többet multiztam és teljesen korrekt 27"FHD-ban játszani, viszont sok esetben fájdalmasan kevés a 1080p. Ha nem közel van az ellenfél játékos akkor amit 1080p-ben vagy 4Kban már ki tud rajzolni a monitor az sok esetben fhd-ban még pixelhibaként sem jelenik meg így sokszor csak annyit látni, hogy egy nem létező valaki a semmiből lő.

A GTX1660 Super az kevés lesz 4K-ra, de ha ilyenekkel játszanál és később cserélsz videókártyát akkor ne vegyél fhd-t. Alap dolgokra amúgy nekem megfelel, de néhány multiban ma már hátrány ez a felbontás.

2021. dec. 7. 18:22
 9/9 anonim ***** válasza:

"Ha növeled a felbontást pont hogy kisebb lesz minden ..."

ugye azt vágod, hogy bármelyik modern rendszeren skálázható a felhasználói felület? Kis felbontás mellett meg nincs hová kicsinyíteni mert 1px magas betűket nehéz olvasni dpi-től függetlenül.

2021. dec. 8. 00:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!