Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen merevlemezt vegyek TV-hez?

Bambuci2 kérdése:

Milyen merevlemezt vegyek TV-hez?

Figyelt kérdés

Filmek lejátszására kell, a legolcsóbb is jó lenne (500 GB).

De van itthon klasszikus belső SATA merevlemez. Ez átalakítható esetleg egy módszerrel külső merevlemezzé? Csak mert azt látom, hogy a külső merevlemezek USB-sek, a belsők SATA + táp. Nem tudom, különböző-e a technológia, vagy csak átalakító tok kérdése...

2021. nov. 29. 20:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen átalakítóval megoldható (SATA csatlakozója van hogy a belső eszköz rámenjen + hálózati táp hogy áramot kapjon, illetve a gép felé a másik irányban USB az adatátvitel).

[link]

(de tévével még nem próbáltam, illetve a 6000 forint körüli árával majdnem ott vagy mint egy rendes külső HDD-vel)

2021. nov. 29. 20:38
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Vannak külső házak amikbe beleteheted a gépből kiszedett HDD-t, az USB 3.0-n keresztül csatlakozik, és úgy van kialakítva a szerkezet, hogy a másik végén csak rádugod a HDD-t összecsavarozod és kész is.

Ha egyébként 3.5'-os HDD-ről van szó akkor 101%-ig usb 3.0 legyen a TV-n különben nem fog megmozdulni se.

2021. nov. 29. 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
#1 megoldása is tökéletes.
2021. nov. 29. 20:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerintem keresek egy ilyen 3.0-s házat. #1 megoldása azért nem tökéletes, mert nálunk gyerek van, hozzábaszkurálhat. Köszönöm. :)
2021. nov. 29. 20:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Usb 5V feszültséggel megy, így abba csak kicsi laptop hdd-s külső merevlemezek csatlakoztathatóak.

Nagy asztali hdd is lehetséges, ahhoz is vannak külső USB házak, de az már jelentősen drágább, mivel kell neki külső tápellátás is a 12V-os ág létrehozásához.

Ja, írták is ezt... szóval én nekem a 2. Ilyen hdd bekakkantása után elegem lett, és többet ráköltve, de csináltam egy torrentszerver+médiaszerver+otthoni hálózati tátoló szerűséget... olyan, mint egy NAS, csak egy hází tákolmány egy laptopból.

2021. nov. 29. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én vettem egy használt notebook-merevlemezt, egy olcsó átalakítót, évek óta megy gond nélkül. A tévén 2 USB port kell hozzá, az egyikről kapja a tápot.
2021. nov. 29. 21:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én Set Top Boxal régi, laptopból kibányászott HDD-re veszek fel, jó kis házi tákolmánnyal. Van egy 5 Volt 2 Amperes tápom, arra van kötve a box (a gyári tápja túlfeszt kapott és megdöglött), de az USB porton így se jön ki 500 mA-nél több, a vezérlő chip lekorlátozza, így nem pörög fel róla a HDD, aminek 900 mA kéne. Ezért fogtam, vettem egy sima, nem házas IDE/SATA vezérlőt, arra rákötöttem a HDD-t, az 5 Voltos tápra pedig lenyisszantottam egy döglött PC tápról a SATA tápcsatlakozót és a táp kimenetére a boxal párhuzamosan bekötöttem. Így felpörgött a HDD és működött, csak pörgött éjjel-nappal megállás nélkül, a box kikapcsolt állapotában is. Ezért a vezérlő 2,5 IDE kimenetére, ahol kijön az 5 Volt a régi IDE-s HDD-knek, rádrótoztam egy relét, ahogy a box indul a vezérlő áramot kap, az kijön rajta, berántja a relét és az indítja a HDD tápellátását, ha meg kikapcsol a box, megszűnik a vezérlő áramellátása, a relé visszamegy és a HDD lekapcsol. Most így működik, teszi a dolgát ahogy kell. Jó kis házibarkács projekt elektronikához értőknek.
2021. nov. 29. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészítés: Ha le akarom menteni a felvételt (saját box, kódolatlanul vesz fel), csak odaviszem a laptopot, beledugom a vezérlőt, a relé erre is behúz, mert a vezérlő áramot kap, így a tápról elindul a HDD, a laptopra rá tudom másolni amit akarok a box bekapcsolása nélkül.
2021. nov. 29. 21:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Érdekesek ezek a házi tákolmányok, de a felét nem értem. Továbbá barkács dolgok nem jók a gyerek miatt. Ebből ezek a drága gyári USB-s merevlemezek lesznek, ha nem találok normális házat a meglévőknek.

Köszönöm a válaszokat.

2021. nov. 30. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!