Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzorral jobb a gép?

Milyen processzorral jobb a gép?

Figyelt kérdés

Dinamikus memóriájú szervert futtatnék egyben játszanék a gépen. Gondolkozom a xeon processzoros gépen meg a ryzen processzoros gépen.

Akár a kettőn egyszerre is.

A játék amivel játszanék 24gb ram 3ghz /6core cpu/ 4gb gpu kell. A szerverprogram amit használok 8gb ram 4core cpu 4gb gpu kellene. A gondom hogy volna lehetőségem egy i9-9900KF gépet venni de nem tudok dönteni egy Xeon E5-1620v3 processzoros gép között, a ram videókártya egyenlöre mellékes.

Melyikkel járnék jobban?

2021. nov. 26. 07:34
 1/9 Elvilegszaki ***** válasza:
100%
Intel párti vagyok, de ilyen felhasználásra egy erősebb ryzent ajánlanék. Jó az Intel játékra, meg egymagos teljesítményben, de amikor kell a sok mag és cache az ilyen összetett feladatokban az amd jobb lenne
2021. nov. 26. 07:39
 2/9 A kérdező kommentje:

Értem hát a ryzen tényleg jobb lenne már én is számításba vettem. De megbízható eladótól szeretnék venni, jó árban használtan is megfelel.

És sajnos nincs tele a piac efféle gépekkel. A ryzen 5 nagyon szidom tehát az kizáró ok nálam, és a monoprocesszoros alaplapokkal is csak a gond van. Ha egy duo processzoros ryzen7 vennék meg kész vagyon lenne amire meg már nem tellik. Főleg most hogy így felmentek a gépek árai.

2021. nov. 26. 08:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Mi az a dinamikus memóriáju szerver? Még soha nem hallottam ilyenről.

Milyen játéknak van ekkora memóriaigénye? Valami StarCitizen vagy ilyesmi? 6 core cpu is elég durva gépigény. Legtöbb játék alig használja a 3.- 4. Magot a gépben.

2021. nov. 26. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:

" A ryzen 5 nagyon szidom tehát az kizáró ok nálam, és a monoprocesszoros alaplapokkal is csak a gond van. Ha egy duo processzoros ryzen7 vennék meg kész vagyon lenne amire meg már nem tellik."

Itt valami képzavar áll fent, normál asztali gépekben csak 1 processzoros alaplapok vannak, egyedül a munkaállomásokban találsz 2 processzort.

A Ryzen nem skálázható, abból csak egy processzoros rendszer építhető.

Az aztali intel processzoroknál ugyanez a helyzet, kétutas rendszer nem építhető belőlük, ilyet csak szerverprocesszorokkal lehet csinálni: Xeonnal, Opteronnal és Epyckel.

"A gondom hogy volna lehetőségem egy i9-9900KF gépet venni de nem tudok dönteni egy Xeon E5-1620v3 processzoros gép között"

A 1620v3 az halálgyenge egy 9900KF mellett, a teljesítménye az kevesebb mint a 9900KF teljesítményének a fele. Nem is nagyon értem honnan jött a párosítás.

A haswell Xeonok közül volt ami szerverre és munkára ma is nagyon jó a 10-12-14-16 magosok összteljesítményben szerintem simán verik a 9900KF-et, csak ezek a 7 éves procik szerintem használtan is drágábbak, mint egy új 9900KF.

Előbb kicsit konkretizáld pontosan mit is szeretnél csináli meg hogy mennyi a keret és utána tudunk segíteni, hogy melyik iránnyal járnál jobban.

2021. nov. 26. 15:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Ryzen 7 vettem
2021. nov. 30. 10:47
 6/9 anonim ***** válasza:
XD Még mindig nem tudom, hogy mi az a dinamikus memóriáju szerver
2021. nov. 30. 12:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Én sem értem mit akar... én virtuális gépek létrehozását képzelném el, de ott is fixen meghatározod, hogy egyik ennyit kap, másik annyit, és nincs dinamikusság benne. Menet közben sem változtatható... teljes újraindítás kell.
2021. nov. 30. 13:09
 8/9 A kérdező kommentje:

A dinamikus memóriájú szerver az ha nincs szükség ramra cpu magokra akkor nem kapcsol be. Az ajánlott gépigény sokkal alacsonyabb mint a legmagasabb elhasználható. Pl ez a szerver amit használok 1,1ghz cpu 1 mag 1 szál 2gb rammon elfut de ha 50-en nagy építményeket rakunk rá 5,2ghz 48 mag 96 szál 1tb rammot fogyaszt. 100 főnél meg többet, ezt egy processzor nem is tudja teljesíteni egy 100 processzoros xeon szerverhotelt simál ki lehet fogyasztani! A dinamikus memória azt jelenti hogy nagyobb feladatra több memóriát vesz el. De a nem kellő memóriát békén haggya. És nem olyan mint a minecraft hogy max 8gb ram mert a felett nem bírja a szerver kliens. Úgyan ilyen amikor offline futtatom, 6gb ram 1gb gpu 1,4ghz cpu 1 mag 1 szál. Leteszek egy méretarányosan 1km hosszú grafikai elemet 32gb ram 3,4ghz cpu 8 mag 10 szál 6,5gb gpu ha nincs ennyi a gépben akkor több idő még betölti ez lagghoz vezet a szoftverben. Remélem elég részletesen körül írtam sajnos a szoftver működéséhez nem értek csak tapasztalatokat tudom leírni.

Amúgy az ügy vége az lett hogy megtartottam a xeon processzoros gépet és vettem hozzá egy ryzen7 processzoros gépet. Egyre elégedettebb vagyok az új géppel.

2021. dec. 2. 21:09
 9/9 anonim ***** válasza:

"A dinamikus memóriájú szerver az ha nincs szükség ramra cpu magokra akkor nem kapcsol be."

Oké, akkor pont olyan mint a programok 99%-a.

Egyébként olyan nincs, hogy memória nem kapcsol be, max nem használja semmi. Általában az oprendszer cache-nek használja a szabad memóriát, hogy ne legyen teljesen kihasználatlan.

2021. dec. 2. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!