Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudnám rákötni a tévére?

Hogy tudnám rákötni a tévére?

Figyelt kérdés

Adott egy Asus EEE Pc mini laptop ami egyébként működik, a törött kijelzőt anno kicseréltem de kiderült valami más gondja van mert nem volt továbbra sem kép. Szervizbe nem viszem már, mert nyilván irreális áron javítanák.

Vettem egy mini hdmi, rendes hdmi átalakítót, tévére rá lehet kötni természetesen, csak éppen akkor van képem ha be van kapcsolva. Újratelepíteni nem tudom illetve a post képernyőt se látom így.

Nincs valami lifehack megoldás erre, hogy a tévén láthassam a post screen-t is?

Kár érte, mert egyébként semmi baja, használható lenne erre-arra. Azt hiszem a merevlemeze nem cserélhető, de tárhelynek még jó lenne. Vagy akármire is, linuxot tesztelni, androidot futtatni és pl. játszani, stb.

2021. nov. 24. 10:38
 1/6 lali51 ***** válasza:
50%
Vedd ki a merevlemezt, másik gépen telepíts rá Windows 10-et. Rakd vissza.
2021. nov. 24. 10:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
#1 nem cserélhető, gondolom alaplapra forrasztott NAND chip van benne. Nekem is volt ilyenem, szabadultam tőle amint lehetett. Sajnos kérdező jobban jársz, ha ezt a gépet eladod alkatrésznek. Jól látod, van az a szint, amikor már nem éri meg vele foglalkozni, de talán valakinek pont olyanja van, aminek a kijelzője jó, de alaplap hibás, így a te alkatrészeiddel meg tudja javítani.
2021. nov. 24. 10:52
 3/6 anonim ***** válasza:

tudom mi kell neked

egy volt kollégámnak volt egy megoldása törött laptopnál

nem tudom mi a kit neve amit vett, de az volt a lényeg, hogy az alaplapra direktbe tudtál monitort kötni

tehát szét kell szedned a gépet és ahova az alap monitor csatlakozik be oda kell bekötnöd ezzel a megoldással a monitort, legalább telepítés erejéig

bár ha a legrosszabb esetet fogtad ki, akkor minden is forrasztva és integrálva van, tehát nem tudsz csatlakozót lehúzni, mint ahogy merevlemezt sem cserélni (bár elsőnek ezt nézném meg)

HA nincs csatlakozó, akkor sem veszett ügy a dolog, viszont akkor forrasztásos a meló

más kérdés ér e annyit egy ilyen gép, hisz egy raspberryt veszel az árán az egész procedúrának és talán még többet is nyersz vele

2021. nov. 24. 10:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Kicsit pontatlanul fogalmaztál, nem "ASUS Eee PC" -d van hanem "ASUS Eee Slate"

Előbbi olyan mint egy NeteBook, csak 10" -es kijelzővel, és rendes HDMI -vel.

Utóbbi inkább egy tablethez hasonlít, érintő kijelző, és több típus lepattintható dokkoló - billentyűzettel érkezett, és ezen volt mini HDMI.

Itt szerintem utánagyártott kijelzőt próbáltál berendelni, és cserélni, csak pontos típus és azon belül hardver verzió hiányában könnyű mellé nyúlni, és ezért nem megy a kijelző.

Beépített - integrált flash memóriája van, 32GB ~ 256GB között.

Se nem cserélhető, se nem bővíthető, és újra telepíteni se egyszerű még működő kijelző esetén se.

USB -re lehet kiírni a telepítőt, lehetőleg integrált driverekkel, mert pl. nem fogja felismerni a tárolót, vagy nem tudod irányítani az USB vezérlő nélkül...

Plusz a Power és ESC gombot egyszerre nyomva (dokkolón a gomb) lehet elindítani boot menüre.

2021. nov. 24. 11:22
 5/6 A kérdező kommentje:

#4 Valószínű ez történhetett... elvileg ehhez a típushoz való volt konkrétan, passzolt is minden, de mégsem megy. Nagy feketeség továbbra is.

Neten mindenhol eee pc-t írtak erre a kis gyöszre is, onnan vettem én is :)

2021. nov. 24. 11:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem elég a típus szám, a panelen is van azonosító, ami a hardver verziót jelöli.

Én is egyik TV -hez keresek panelt, a kijelző - táp jó, de az alaplapja meghalt.

Találtam is 1 tucat olyat ami külsőre teljesen ugyan úgy néz ki.

Elvittem hogy megpróbáljuk, és kép ha volt is színes kockák össze vissza, vagy semmi.

Sajnos a pontos típusra rákérdeztem a gyártónál is, 3 éve nem forgalmazzák.

Így jelenleg dobozlva, hát ha valahol találok egyszer.

2021. nov. 24. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!