Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új aksit vettem a laptophoz....

Új aksit vettem a laptophoz. Hogyan kell használni?

Figyelt kérdés
Kérdeztem a boltban, de azt mondták, hogy használjam és kész. De azért megkérdeztem, hogy le kell formázni, meríteni, vagy feltölteni? Azt mondták nem szükséges. Tehát akkor hagyhatom állandóan bedugva? "Azt nem" - válaszolták - "az nem használ neki. Inkább hetente egyszer dolgoztassuk meg." Azt már elfelejtettem megkérdezni, hogy ez mit jelent. Teljesen le kell meríteni hetente egyszer, vagy csak elég 50%-ig? Úgy tudom a mobilnál is ügyelni kell, hogy ne menjen 50% alá.

2021. nov. 23. 18:13
 1/3 NovaTerra ***** válasza:
0%

Üdv!

Alapvetően ugyanúgy kell használni mint minden más aksit. Formázni mindig megéri és célszerű is első használatkor. azaz töltsd fel teljesen és merítsd le.

Egyik aksinak se tesz jót ha folyton be van dugva, mert ez csökkenti az élettartamát, bár általában nem túl jelentősen... általában a többség nem foglalkozik vele, mert nem éri meg ráfordítani az időt.

Az autókba is jobb a 100-as benzin mint a 95-ös de mindenki az utóbbit tankolja mert olcsó, és az autó élettartama annyira jelentősen nem csökken hogy érdekelje az embert.

Szóval ha az elején leformázod használd ugyanúgy ahogy az utolsót. Nem kell rá külön figyelmet fordítani.

A teljesség kedvéért: Nyilván heti egyszer kétszer ajánlott lemeríteni teljesen az az ideális.

2021. nov. 23. 18:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Az "állandóan bedugva" az úgy értendő, ha használom. Természetesen ha nem használom akkor nincs áram alatt.
2021. nov. 23. 18:50
 3/3 anonim ***** válasza:
82%

A li ion akksinal nincs memória effektus így formazhatod ha akarod de kémiailag semmi nem változik benne így felesleges , de ha jól esik akkor csináld.

Ez a fajta akku teljesen feltöltve, meleg helyen oregszik a legjobban. Míg pl 40 százalék töltésen 5 fokon 10 százalék per év alatt van, addig laptopba ami meleg 30 fokon maxra töltve 30 százalék is megvan.

Ha dolgoztatod attól nem változik semmi ha merited es töltöd akkor a max töltés miatt kb 500 ciklusos élettartam miatt fog eloregedni.

A jó megoldás félig töltve hűvös helyen tárolni és akkor tenni a gépbe ha használod akksirol.

2021. nov. 23. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!