Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol lehet most olcsón videókár...

Hol lehet most olcsón videókártyához jutni (LHR-es is előnyben)?

Figyelt kérdés
2021. nov. 20. 20:12
 1/10 A kérdező kommentje:
Mindenképp gaming a cél, nem bányászat.
2021. nov. 20. 20:12
 2/10 DestinyInCap ***** válasza:
Inkább úgy fogalmaznék olcsóbban, bár kinek mi az olcsó. A kérdésre válaszolva pl. hardverapró... kiskerektől olcsóbban hozzá tudsz jutni, ugyanúgy bontatlan termékhez. Annyi hogy 1-3 év között kapsz rá garikat általában.
2021. nov. 20. 22:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ott is kétszeres áron adják és pár játékért nem vennék olyan kártyát ami 1 év múlva meg elavul, mert mindig jön újabb, jobb, nagyobb. Egyszerűen nem éri meg kétszeres áron venni, hogyha folyamatosan nem játszom, mert nincs mivel, PC-n kisebb a piac minőségi címek esetében mint konzolon.
2021. nov. 20. 22:24
 4/10 DestinyInCap ***** válasza:
Hát igen, ez sajnos így van... én is vennék egy 5900x-as procit, de az is 10 nap alatt feljebb ment 20k-val
2021. nov. 20. 22:39
 5/10 A kérdező kommentje:
OFF: Szerintem 3800XT-vel is jól járnál, nem kell akkora proci, bár nem tudom mihez kellene, de szerintem ezis elegendő a 32 MB L3 cache-vel és a 8 mag 16 száljával...
2021. nov. 20. 22:41
 6/10 DestinyInCap ***** válasza:
Ahogy néztem az utóbbi 2 hétben kezdenek megint drágulni a dolgok... max. annyit tudsz tenni hogy vársz 2022 Q3-ig... olyan július körül van asszem q3... akkorra írták hogy jönnek nvidia felől az rtx 4000-res széria darabjai... amd felől is lehet olvasni 1-2 hírt... szóval ha jön a kövi széria, akkor talán az előző szériák ára lejjebb megy majd, mivel jönnek az új platformok is... pl intel felől ddr5-ös lapok, amiket a boltokban még nem igen kapni nálunk, viszont pl. kiskereknél hardveraprón igen (vicces)... amd felől is asszem jön a váltás majd. Szóval nem lehet sajnos megmondani. Asztali pc-be meg a mai világban elég komoly összeget bele lehet tolni ha egy komolyabb konfigurációt akarsz összeállitani.
2021. nov. 20. 22:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Szerintem nem igen fognak esni az árak 3000-as szériában tuti nem, de közben a gépigény nőni fog rendesen.
2021. nov. 20. 22:49
 8/10 DestinyInCap ***** válasza:
4k videó szerkesztéshez kellene, bár lehet Threadripper lesz belőle, csak akkor alaplap csere is :'D... ha nagyon kell neked most gpu, akkor szerintem ne várj vele, mivel továbbra is mennek felfelé az árak megint, látod. Kb. milyen kártya érdekelne?
2021. nov. 20. 23:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Ami érdekelne az megfizethetetlen és hosszabb távra terveznék, min. 5évre 1080p@60fps minden Ultra beállításon...
2021. nov. 20. 23:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Mondanám, hogy a hardveraprón vegyed maszekoktól, de már ott is nagyjából bolti áfás árszinten vannak a kártyák. Ha meg tudod dumálni egy ismerős céggel, akkor cégnévre boltból és az áfát visszaigénylitek, ezzel 27%-al olcsóbban van. Egy vga kártyánál, vagy félgépnél még a nav sem fog kötekedni.

Az 1080p@60fps-t egy rtx2060 is képes hozni ultrán, minden maximumon, még a Cyberpunk 2077 is szépen szalad 60 felett (minden max, csak az RT-t kikapcsolva és DLSS-t bekapcsolva). Csak néhány játékban kell levenni alacsonyabbra az AA-t, vagy GTA V-ben a grass detailt high-re.

A játékfejlesztők is tisztában vannak azzal, hogy a többségnek 1060 és 3060 közötti szintű kártyája van, ezért szerintem az elkövetkezendő 2-3 évben nem fognak kijönni olyan játékkal, ami játszhatatlan lesz 1080p-ben ezeken a kártyákon.

Aztán ha tényleg nagyon nőnek majd a játékok igényei, akkor ráérsz cserélni egy erősebbre, árban sokkal jobban jösz így ki.

2021. nov. 22. 08:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!