Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit gondoltok erről a közép-fe...

Mit gondoltok erről a közép-felső kategóriás gépről?

Figyelt kérdés

Annyira nincs nagy tapasztalatom a géptervezésben, de összedobtam valamit.

Tanácsokat, véleményt, kérdéseket elfogadok. Köszönöm:)

Ház: Lian Li LANCOOL II Mesh

Táp: Seasonic FOCUS-GX-850

Proci: AMD 5600X

Alaplap: ASUS ROG STRIX B550-F

ram: KINGSTON FURY Renegade Black 2x16GB

VGA: ASUS ROG Strix RTX 3060

SSD: Kingston 240GB

HDD: Toshiba 2TB 64MB

Proci hűtő: Arctic ACFRE00075A Freezer 34 eSports DUO

2021. nov. 20. 12:51
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Ez itt egy nagyon jó indulattal is csak, közép kategóriás gép.
2021. nov. 20. 15:44
 2/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
26%

ket faktoros minositesben is kozep-kozep

talan te felso-kozepre gondoltal

mindeg a masodik kategoriat fokozod az elehelyetettel

vagyis amit kerdesben irsz kozep-felso az magasabb kategoria mint amit kepvisel

de ez felhasznalas szempontjabol nem kell hogy szamitson

Ha csak nem beallitas es fps tekinteteben leszel elegedetlen

2021. nov. 20. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Egész jó...

Pár módosítást eszközölnék:

Alaplap túl van tervezve:

[link]

Itt az első rejtett tartalmat nyisd ki! Erre az alaplapra csak akkor lesz szükséged, ha a jövőben 10-12 magos procit szeretnél. Ennek játékos szemszögből nincs értelme, mert egyszerűbb lesz platformot váltani egy modernebbre majd. Így tier C-ről elég választani, spórolj bátran!

Tápegység szintén túl van tervezve. Ez a tápegység egy RTX 3090 mellé lenne való. Ha csak megelégszel egy 3080-at kielégítő táppal, akkor már sokat spóroltál. 650W elég.

[link]

Tier A-B szintről válassz!

(a 3060 mellé meg akár egy 500W is elég lenne... 😉 De persze értem én, hogy jobb, ha fel van készítve a gép)

SSD méretét nagyon keveslem. Feltételezem játékra lesz használva a gép. Manapság 100 giga körüli egy játék, és a sebesség miatt érdemes SSD-re telepíteni őket.

1TB Kingston A2000 a javaslatom.

2021. nov. 20. 18:09
 4/5 A kérdező kommentje:

2.

Köszönöm:D Arra gondoltam, hogy középkategóriának felső része. Nem tudom, én egy 120e. procit és 32GB ramot már nem mondanák közép középnek. vga ára meg igen kicsit el van szállva, de talán a "legújabb", de leggyengébb kártyát sem épp középen helyezném el, de ezek amúgy tök lényegtelen.

3.

Iggggen, értem amit mondasz és valóban személy szerint én is 10-10 ezret spórolnék ezeken. Alaplap amúgy MSI MAG B550 lett volna, tápból pedig beértem volna egy 750W-os Seasoniccal viszont egy helyről nézem az alkatrészeket és ezek "nincsenek", viszont ha lehet már kérek szerelést pár ezer forintért. Így inkább azt mondom, hogy kifizetek + 20 ezret a kezdetihez képest, de akkor meglesz a szerelés, kapok Bios frissítést stb.

Persze az is megoldás lenne, hogy megpróbálom összerakni itthon egyedül, de ez valszeg 3-4 órás meló tuti lenne, valamint lehet nem egy elég drága konfiggal kezdeném el. Majd ami most megvan kapni fog egy kis uppot és ez nem lesz annyira sajnálva mint a másik.

Tápnál meg mindenképp Seasonic mellett vagyok. Csak jót hallottam a márkáról.

SSD-k csak rendszer SSD-k. Szeretnék párhuzamban 2 OP rendszert futtatni és emiatt két "gagyi" ssd-t raknék bele ezeknek.

Gondolkoztam M2-es SSD-n, de nem tudom mennyire kell-e ez nekem vagy sem. Lehet, ha szükségességét érzem akkor szét lesz kapva a gép 1-2 év múlva és csavarok bele egyet.

A gép ilyen "mindenre" is jó gép akarna lenni. Nem csúcs csúcs kategória, de egy kvázi 3-4 évet frankón kibíró konfig akarna lenni. Nem csak játékra hanem szoftverek kipróbálására, 3D-s cad szoftverekhez illetve "hülyéskedés" a gépet illetően. Szóval ilyen mindegy egyben gép.

Videó kártya helyett gondolkodtam 6600-on, de azt annyira munkára nem ajánlják. Így igazából meg adnék a szarnak egy pofont, ha megvenném most 270-ért egy év múlva meg vehetném a 3060-at.

2021. nov. 21. 07:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Rendben, hozzájárulok az érveidhez 😉
2021. nov. 21. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!