Kell integrált VGA vagy sem?
Heló!
Hülye a kérdés bizonyára, de fogalmam sincs, hogy kell-e. Videókártya mindenképp lesz a gépben, de mondták, hogy nem árt az integrált kártya. Viszont ez esetben meg már egy vele KB egy árban lévő procinak jobb specifikációi vannak.
Név szerint 5700G VS 5600X
Heló! Bocs a késői reakcióért, de nem hittem, hogy még kapok bármit is.
Köszi a választ. Igazából jó lenne egy 4-5 évig frankón használni a gépet ezért akarok kicsit komolyabb konfigot összecsapni.
Baromira le vagyok maradva újdonságok tekintetében és azért akarnék, egy időtállóbb darabot összerakni.
Kicsit félek attól, hogy 3600-al most még elvagyok akár elég faszán is, de mondjuk 3 év és kb gatya szint, míg egy 5600 mondjuk komolyabb dolgokat képvisel, de én is sajnos én is nagyon vacilálok ár érték alapján.
Procin tudnék 30-at spórolni, alaplap max 20. Többi az sajna fix lenne ígyis úgyis.
32GB-ból nem akarok lejjebb adni, mert a 16 most már nagyon általános és ettől csak több fog kelleni. Ház az fix, tárhely az kb fix a hűtöket pedig meghúztam egy kicsit.
Ami még baromi nagy tétel az a videókártya ami többe van most mint a full konfig.
Amennyiben gyorsan valamelyikőtöket érdekli szívesen dobálok be képeket az alkatrészekről vagy akár linket is és segítséget, tanácsot elfogadok:)
ui.: 4-5 év úgy, hogy nem igazán kellene hozzáérni és cserélgetni, de ha lenne belőle 7 az sem lenne hátrány.
Én kb 60-70 ezres spórolást tudtam összeirkálni összesen, ami 800-nál, annyira nem nagy eresztés.
5-7 évet nem látunk előre. Ha folytatódik a más úgy-ahogy elindult többszálúsítás akkor pl egy 5900X biztosan elég lenne 5-7 évre. Ha nem és maradunk az 1-3 mag környékén a játékok esetében akkor meg 7 év múlva minden kevés lesz ami ma kapható.
Annyi előnye van az AM4-nek, hogy ha most veszel egy 6 magos akár olcsó procit ( pl használt 3600X-et ) egy korrekt lappal, abba 5 év múlva 3-4 év múlva tudsz tenni egy jóval erősebb processzort, amiről addigra lekopik a teljesítményfelár. Egy processzorcsere ideje max 5 perc, eggyi szerintem belefér pár évente :D
Abban igaza van a #10-nek, hogy a mának tényleg elég egy olcsó lap+ olcsó intel proci, RTX3060 mellett nagyon nem leszel előrébb egy komolyabb processzorral. Viszont ez esetben 5 éves távon meg leszel lőve a nem fejleszthető platformmal, 10400F-ről nem nagyon lesz hova továbblépni.
Ami biztos, hogy az RTX3060 az "kevés" lesz játékra 5 év múlva és a videókártya költsége akkor is jóval magasabb lesz, mint a processzoré.
Azért nem akarok túlzásokba esni:D Persze a legerősebb konfig a legjobb, csak mennyire éri meg egy casual embernek az más kérdés:D
Használt piaccal a f.szom kivan és nem is nézegetek. Használt videókártya 300 helyett 270-ért van fenn vagy használt proci 120 helyett 100-ért és van, hogy alig kapsz rá garit vagy semmit... Akkor már kinyögöm azt a 20e különbséget és kapok 2-3 év garit egy vadi új termékre.
Nézegettem hardver aprón, de ahogy számolgattam, mindig oda jutottam ki hogy kb azonos áron adják el a használt gépeket mint ahogy újonnan meg lehet venni. Ebben az esetben pedig az a 10-20% spórolás nem valami sok szerintem.
Nem örök életű gépet akarok:D Ha 3060-al elfutnak a játékok egy "normáls-Low" szinten 5 év múlva az is bőven elég lesz ha egyáltalán még játszom akkor. Fejleszteni/teljesen cserélni pedig 5-7 évente nem árt. Én már ezen a kereten is túlmentem és érzem a hatását bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!