Socket 1200-as processzorok közül melyiket éri meg venni?
Na köszi! Sokat segítettél!
A kérdés még mindig melyik éri meg? i3 vagy i5 vagy i7
#4.Gyakorin vagyunk, itt vagyok tag 10+ éve és ritka hogy több infót közölnének.
Kikövetkeztethető hogy itt jászani akarnak az emberek, ha másra kell úgy is jelzik...
A kérdés meg is van válaszolva, kár ezen rugózni.
Alapvetően 10400F-nél nincs hova feljebb menni. 3060Ti-3070-es RTX-ek szintjéig kihajtja a videokártyákat 1080p felbontáson (magasabbon pedi a 3090 mellett is minimális korlátozó)
Ez felett rohamosan csökken az ár-érték mutató. De tény, hogy néhány FPS-t, és jelentős minimum FPS ill 1% low, 01% low növekedést lehet elérni. De a 6 mag így is elég... tehát foglalaton belül 11600KF az értelmes maximum játékhoz, szénnéhúzva vízen.
Vagy lapváltás után AMD 5600 vagy már LGA1700 foglalatba egy 12600KF
Legjobb ár-értékben amúgy a 10100F/10105F. Ez viszont tud kompromisszumos lenni. Rtx 2060-teljesítményszintig okés. Viszont ha nem nagyon szoros a keret, akkor én a 4 magos koncepciót már elvetném mindenképp. Amilyen nagy az árkülönbség a videokártyák között, a processzoroknál ez annyira nem igaz. Tehát a 250 ezres kártya mellé meg jó lehet egy 30 ezres proci? A félmilliós mellé meg egy 50 ezres? 😃 szép..
LGA1200-al még jó ideig el lehet venni, legrosszabb esetben később megy bele egy I7 vagy I9 aztán az még biztos hogy elég lesz.
LGA1700, legalábbis a 12-ees procikkal szerintem nem lesz egy sikerszéria, mert addig még oké, hogy ha kell a teljesítmény, még többet fogyasztanak, vagy mondjuk úgy amennyit gyorsultak annyival többet is kérnek, de cserébe a hibrid elrendezés miatt még egy rakat program és játék van ami nem tud velük mit kezdeni, nem ugy mennek ahogy kéne vagy el se indulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!