Számítógép egy percen belül leáll. ?
Sziasztok!
A számítógépemet most fejlesztettem és mikor bekapcsolom, rá egy percre leáll a számítógép.
Nem mindig sikerül bekapcsolnom.
Pár infó a gépről:
-FX8350 proci
-Gigabyte 970A DS3P alaplap
-Approx APP500LITEB02 500W táp
-R9 270X videókártya
-4x4gb ram
Mivel kezdő vagyok, így lehetséges hogy pl egy kábelt nem dugtam be vagy rosszul dugtam be.
Esetleg valamelyik hardverrel lehet a gond?
Szokott egyet sipolni bekapcsolásnál.
Procit,alaplapot vettem,meg ramot.
Ismerősnek van egy jobb tápja,azzal megpróbáljuk,ha azzal jó lesz akkor valószínűleg az lesz a baj.
Csökkentett módban hogy tudom elindítani? Hőfokot hol tudom megnézni? Mert mire betölt a windows,már leáll a gép. Esetleg ha valahol a biosban meglehet-e nézni,mert akkor ott gyorsan megtudnám.
Nekem is inkább a túlmelegedés ugrik be először.
Hőpasztázás az elég egyértelmű, minden videóban jól elmagyarázzák. Inkább a hűtőborda rossz felhelyezése a gyanús ilyen esetben. Szedd le, nézd át, rakd fel újra
Indításkor serényen nyomkodod az F2 vagy Del gombot, akkor a BIOS indul el.
Ott a Monitor vagy HW Monitor fülön az alaplap és a proci hőmérsékletét is meg tudod nézni.
Ahogy a 13-as írja. De ha leveszed a ház oldalát és oda tartod a kezed akkor is érezned kell abnormális meleget a proci körül ha ez a baj.
Csökkentett módban ha elindul és több időd van akkor nézd meg aidában, ott mindent kiír hány fokos
(Bootolást szakítsd meg, pár alkalom után előjön az automatikus javítás, csökkentett mód, alaphelyzetbe állítás, stb. ott próbáld ki a csökkentett módot)
Másik táppal próbáltam, ugyanaz a hiba.
A proci hőfoka 45 fok körül mozog, ezt bios-ban néztem.
Figyelj csak, még esetleg ha bevállalod, szedd szét a gépet és nézd meg, hogy a CPU érintkezők nem e sérültek vagy hajlottak el.
Nálam 2 hónapja a B75M + 3470S kombó ebből kifolyólag halt meg, hogy az alaplapi tüskékből 2 elgörbült, és nem volt jó a kontakt, de visszahajlítani nem próbáltam a műszerés ismerős meg annyit nem tudodd rajta hajtani, hogy jó legyen. Egy ránézést megérne.
Én se értettem hozzá anno mégis simán megcsinálok akármit, egy kicsit koncentrálni kell és figyelni arra amit csinál és meg tudja csinálni.
Csak csavarokat kell kilazítani/kitekerni és ha nem csinált még ilyet akkor halál lassan szétszedni, megnézni, mi mit rögzít.
Ha nem megnéz egy gépösszerakó videót ami részletesen mutatja mit kell csinálni azt elkezdi visszafele csinálni és kész is.
Egy kis érzék kell hozzá meg bevállalósság, nem atomfizika.
Amikor én először nyúltam bele a gépházba életemben azt se tudtam hogy kell kivenni a RAM-ot, megnéztem mi van ott konkrétan, egy lámpával bevilágítva minél közelebbről vizsgálva és ennyi, két fület a RAM 2 végén lenyomod érzéssel és kioldja a SLOT-ból a RAM-ot, a CPU-t se nehezebb kiszedni...
1 rövid sípolás az memórát jelent, vagy nincs a helyén vagy elromlott
Próbáld ki őket egyesével, másik slotban is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!