Gyártók e miért Home verziót telepítenek? informatikusok többsége még Prot ezt nem igazán értem.
"Gyártók e miért Home verziót telepítenek?"
Nem feltétlenül azt - láss pár vállalati célú laptopot: Latitude 7320 üzleti laptop:
"Windows 10 Pro (64 bites)"
HP EliteBook 830 G8 noteszgép:
"Windows 10 Pro, 64 bites – ingyenes frissítés Windows 11-re, amikor elérhető lesz"
ThinkPad T490:
"Operációs rendszer: Akár Windows 10 Pro"
"informatikusok többsége még Prot"
Ez meg célfüggő - egy kisvállalati rendszergazda lehet, hogy Windows Pro-t telepít a céges gépekre - mert szükségük van Active Directory-ra, Bitlockerre (Windows 10 Home és Pro összehasonlítása: [link] ) - de otthon az asszonyának Home-ot - mert otthon meg ezek nem kellenek.
És mit akarsz gamer laptopon csinálni, amire nem elég a home??
Nekem is pro van rakva, mert olcsóbb volt mikor vettem. De amúgy bőven elég lenne a home, valamivel kissebb az igénye is.
Otthoni felhasználóknak Home való.
(Vagy legalábbis elegendő, nem állítgatnak el olyasmit ami után csak panaszkodnának és nem értenék)
#3: És?
A Home változatot az otthoni felhasználóknak készítették, akik böngészgetnek, filmet néznek, játszanak (utóbbira lásd a "gamer" laptopokat) a gépen.
A Pro változatot meg a vállalati felhasználóknak, akiknek munkájuk során be kell jelentkezniük a vállalati tartományvezérlő szerverre, szükségük van távoli asztali elérésre, meghajtótitkosításra - az otthon játszogató felhasználónak ilyesmire nincs szüksége.
#7: Egyrészt mindezek 3. féltől származó szoftverekkel helyettesíthetőek.
Másrészt: a szimpla, mezei, egységsugarú otthoni felhasználók igen jelentős hányada megvan a felsoroltak nélkül (nagy részük azt se tudja, mi fán teremnek ezek a kifejezések).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!