Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Erre a célra miket ajánlotok?

Erre a célra miket ajánlotok?

Figyelt kérdés

Ami a lényeg, hogy kellene nekem egy gép/szervergép, valamilyen "doboz", amire feltehetek egy debiant vagy egy másik "közkedvelt" rendszert, amin tudok futtatni python scripteket, mysql szervert, esetenként apache-re is szükség lesz szóval arra is szükség lenne.

Arra gondoltam, veszek egy "nemtúlárazott" asztali gépet és arra teszek egy linux szervert, felkonfigolom és kész, de gondoltam felteszem ide mint kérdést, hátva van valakinek valami más ötlete, ajánlata.

2021. nov. 12. 20:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Vegyél egy Raspberry vagy egy Banana pi-t. Kicsi, keveset fogyaszt és nem is drága.
2021. nov. 12. 20:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha ezt a gépet csak magadnak a fejlesztés idejére futtatnád, akkor a fejlesztést végző gépen létrehozol egy virtuális gépet - erre ott a Virtualbox, a Vmware Player vagy a Qemu, mint ingyenes megoldások - amire feltelepítheted a Debian/Apache/Python/MySQL-környezetedet.

Ha hosszabb távon/távoli eléréshez/fájl-/nyomtatószervernek is/kis céges környezetben (például több fejlesztőnek teszt céljára/Intranetes szerverként) szeretnéd használni, akkor egy használt irodai brand - Dell, Fujitsu-Siemens, HP, Lenovo - gépből is kialakíthatsz ilyesmit, de vedd figyelembe, hogy a nagyobb megbízhatóság érdekében RAID-1-tömbbe szervezett merevlemezek helyet foglalnak, tehát olyan - alkalmasint toronyházas - változatot érdemes keresni, amibe elfér több merevlemez.

2021. nov. 12. 21:10
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 Raspberry, jól hangzik.

#2 Magamnak fejlesztésre, virtuális gépet a sajátomon azért nem akarok létrehozni, mert a gépet elég csúnyán lefoglalja akkor a virtuális gép. Már próbáltam, egy win szervert ha futtattam teljesen használhatatlan volt, linux szerverrel még úgy ahogy elment, de idegesítővé vált egy idő után így most ezért akarok beruházni egy szerverre, hogy a virtuális gépet valóságossá tegyem egy szerver képében, vagy épp azon futtatni virt. szervert.

2021. nov. 12. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!