Hogyan kell letakarítani mindent egy laptop-ról, ha leadom?
Újat vettem, a régi elég gagyi. Megbeszéltem a céggel akitől az újat vettem, hogy átveszik.
Namost a személyes dolgaimat szedem épp le róla. Másolatot készítek stb.
De elég ha a régi gépen Lomtár -- törlés?
Vagy hogy lehet ilyenkor úgy mindent leszedni ami szenzitív, hogy véletlenül se találjanak rá?
van egy viszonylag egyszerűbb. leszedsz egy eredeti windows telepítő képfájlt bebootolod pendrive-ről, majd elkezded úgymond a windows 10 telepítését, és ahol kiválasztod (egyéni beállítások) , hogy melyik partícióra szeretnéd telepíteni, ott formázd meg a partíciókat ha 1 van csak azt az egyet, majd töröld is é hozd létre újra, és ez után szakítsd meg a windows telepítést
vagy ha szeretnéd telepítsd újra
Sajnos nem értek ilyen szinten az informatikához. :/
Valaki ezek közül az opciók közül egy viszonylag egyszerűbbet le tudna írni?
#4: ez a típusú gyorsformázás nem ír felül semmit, csak törli a maradék fent lévő adatot.
#5: sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Azt ami érzékeny adat azt kimented magadnak majd letörlöd, üríted a könyvtárat. Ezzel a fájlok látszólag törlésre kerülnek, valójában felülírható lesz az állapotuk.
Majd veszel egy programot, ami a szabad lemezterületet többször felülírja. Azért ezt kell, mert amit töröltél annak a helye felszabadult, tehát már a szabad terület része, de addig helyreállítható speciális programokkal amíg nem írod felül.
Egyszerűen elindítod a szabad területet felülíró programot, beállítod hogy hányszorosan írjon felül, majd kivárod a végét.
CCleaner program elég népszerű és gyakori a gépeken, annak van ilyen modulja, 1x-es felülírástól egészen 35x-ösig képes (minden törölt adatot egymás után 35-ször felülír).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!