Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alkatrészei vannak egy...

Milyen alkatrészei vannak egy bányász gépnek pontosan?

Figyelt kérdés

Negatív kommenteket hanyagoljuk kérlek, attól hogy beszólsz itt nekem, nem lesznek olcsóbbak a VGAk...

Táp, alaplap, ram, merevlemez, keret, ventik stimmt milyen lesz (+2db 6700xt)

De vannak apróságok, kábelek stb ami kell hozzá de nem tudom pontosan mik, milyen (az össze szerelést hozzá értő végzi de bánya gépet még nem csinált)

Megköszönném ha valaki tudna segiteni akár itt, akár egy linkel :)

(És igen, engem is rohadtul zavar, hogy minden vga 4x annyiba kerül, de ha egyszer megtehetem kihasználom)

Köszi előre is :)

2021. nov. 6. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
ERŐSEK!
2021. nov. 6. 21:28
 2/8 anonim válasza:
68%
Youtube. Van egy rakás részletes videó.
2021. nov. 6. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Mind a két válaszolóval egyetértek!
2021. nov. 6. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, off-topic, de engem az is zavar rohadtul, hogy divat lett mindenért a bányászokat okolni. Persze, kell valami bűnbak, mint mindig... az, hogy már 2 éve egy olyan világjárvány tombol, ami kb. 100 évente egyszer van, az ugyebár nem számít. (Persze, hogy nem, hiszen ők maguk is tojnak magasról a legalapvetőbb szabályokra, faramucin nézne ki, ha ezek után elkezdik a járványt szidni.) Pedig a piac valahogy úgy működik, hogy amire nagy a kereslet, arra a kínálat is megnő. Normális esetben. De jelenleg minden gyártási folyamat akadozik. Nem, nem a bányászat miatt. Hanem mert a vírus miatt mindenhol akadozik a termelés. Ha csak a bányászat lenne az oka, akkor nem kerülnének az erre tökéletesen alkalmatlan kártyák is az 1-2 évvel ezelőtti ár kétszeresébe. Pedig a szomorú igazság az, hogy amikor 2 éve vettem a GT-710-emet, akkor az 12 ezer forint volt. Most 25. A GT-730 tavaly ilyenkor 22 ezer volt. Most 36. Nem, nem a bányászat miatt. Ez van. Hazdasági válságot okozott a járvány, és ezért talán nem azt kellene okolni, aki hardvert vásárol.

Ami pedig azt illeti: nekik is ugyanannyi joguk van grafikus kártyát vásárolni, mint annak, akinek GTA5-höz kéne. Mégse háborognak a bányászok, hogy a sok gamer miatt magasak az árak.

Nagyon nagy zárójel: aki pedig komolyan bányászni szeretne, az nem egyszeri VGA-val fog nekikezdeni, hanem egy erre a célra kifejlesztett bányagéppel, amiben még grafikus kimenet sincs. Az a néhány szerencsét próbáló laikus, aki belekóstol, hogy milyen bányászni egy sima videokártyával, nem fogja kimeríteni a készleteket. ;)

2021. nov. 6. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
A vga-kból épített bányagép semmiben sem tér el egy hagyományos géptől. Jobb esetben pont vissszahozza az elfogyasztott áramot, ahogy fentebb is írták, ha komolyabban gondolod, akkor veszel egy ASIC minert és azzal csinálod.
2021. nov. 6. 21:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

2db 6700xt jelenleg 800-820e Ft között mozog. Etherium bányászattal havi 80-90 kozott hiz a villanyt levonva (de napelemünk van) így +10-15 :)

Megnézem azt a lehetőséget is köszi :)

2021. nov. 6. 22:08
 7/8 anonim ***** válasza:
2021. nov. 7. 08:50
 8/8 anonim ***** válasza:
2021. nov. 7. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!