Kingston a400 üresjáratban 40 fok, ha töltök le egy játékot, 5 MB/s-vel jön és 100 lemez használtság, 60 fokkal. Miért lehet ez?
Ráhibáztál, mert jártam. Sőt másodéves mérnökinformatikus hallgató vagyok aki épp most olvasta végig a Digitális rendszerek jegyzetét :)
Már alapból tartalmaz a válaszod ellentmondást. Ha nagy az áramerősség egy kis keresztmetszetű helyen akkor a feszültségnek is nagynak kell lennie. De pont azt mondod, hogy kicsi.
A következő dolog, hogy a NYÁK igazából alig melegszik, hiszen a vezetőknek az ellenállása elég kicsi.
A tranzisztorok és ellenállások melegednek a chipben. De nem azért melegednek mert a nagy ellenálláson nagy feszültséggel nagy amper haladna át. Hanem mert nagy frekvencián működnek és ahoz, hogy a p n átmenetben ismert kiüresedett réteget változásra kényszerítsük elektromos teljesítményre van szükség. Főleg azért mert ezt gyorsan kell tenni.
A kismegszakító meg elektromágneses elven működik tudtommal.
Nekem is van A400-as, sajna melegszik. Alapból 10 fokkal többön fut, mint a Crucial BX100 vagy BX500-as SSD-im. Melegebb, terhelést nehezen bírja. Az A400-as széria nem épp a legjobb, ha jól tudom DRAM mentes. Az tény hogy Kingston és piszok olcsó.
Röviden ez normális állapot ennél az SSD-nél. Legközelebb ajánlom a Samsung vagy Crucial SSD-ket, utóbbinak az ára sem vészes és nem sokkal gyengébb a Samsungnál, sőt!
#8 +1, ezeket a keresztmetszet meg áramerősség dolgok inkább felejtsük el, komplex villanyszerelői képzésen veszek részt ahol a nyáklapoktól kezdve egészen a Pask 1, 2-ből kijövő feszültségeket meg áramerősségeket tanuljuk és amit te mondtál barátom a 3,3 voltról meg az amperről a fejemet fogom...
Mivel baromi okos mérnökök tervezik ismert fizikai tényezőkkel amiket nem lehet meghazudtolni majd pont azon buknának el amit leírtál és abból lesz a melegedés... Igen minden bizonnyal, csak olyan mértékben mert ebben a világban még a frekvenciák is sokat számítanak a részelemeknél hőtermelés szempontjából de ebbe #8 biztos többet tud mert én ezzel kapcsolatban csak a felszínt kapargatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!