Én csak nagyon indokolt esetben vennék használt hardvert, több okból is:
- Ki tudja, milyen állapotban van valójában? Mondani/írni lehet bármit. Nincs arra mód, hogy a valódi használati adatait kiderítsd. Az, hogy (most éppen) működik, nem garantálja, hogy két hét múlva is működni fog.
- Ki tudja, miért akar tőle megválni az eladó? Nem feltételezem, hogy mindenki sáros lenne, de sajnos ezt sem lehet kizárni. Grafikus kártyáknál ráadásul vannak olyan hibák, amiket egy hősokkal ideig-óráig helyre lehet hozni, és azt sem lehet tudni, hogy ez a "javítás" mennyire sikerült tartósra. Aztán gyanútlanul megveszi az ember, és fél év múlva meg dobhatja ki.
- Nincs rá garancia. Igen, egy új hardver is lehet hibás. De ez esetben adott ideig kötelesek azt kicserélni, vagy - amennyiben lehetséges - ingyen megjavítani. Ilyen egy használt cuccnál nincs.
Ami pedig a konkrét hirdetést illeti:
- Egy tök ismeretlen eladóról van szó. Persze, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy ő biztos át akar verni, de ha egy eladót már páran értékeltek, az értékeléséből lehet a megbízhatóságára következtetni. Így viszont ez sajnos lutri.
- Én mondjuk nem látom, hogy hol írja, hogy előre utalással kell fizetni, de nagyobb összeget ismeretlen eladónak én sem küldenék.
De természetesen a Te döntésed. Mérlegeld a kockázatokat, és ezek tudatában dönts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!