Adott egy régi phoenix award bioszos abit ip35 alaplapos gép és ezt a hibajelző hangot adja ki,mit jelenthet?
Figyelt kérdés
Ezt írja ki egyébként
"CMOS checksum error - Defaults loaded"
E szerint én mondjuk elemre tippelnék de adott már ki másfajta hangjelzést is az ramra utaló volt de a ramok tegnap előtt még tökéletesen működtek.
2021. nov. 3. 19:15
1/13 anonim válasza:
Ezt túlmelegedéskor csinálja, vagy ha leáll a cpu hűtő, ellenőrizd hogy jól csatlakozik-e és forog-e rendesen. A CMOS checksum error pedig azért van, mert ki van merülve az elem, ki kell cserélni. Ha nem teszed, kikapcsolás után pár perccel elveszti a beállításokat és az időt.
2/13 A kérdező kommentje:
Az elem lehetséges,a cpu hűtő rendben van
2021. nov. 3. 21:26
3/13 A kérdező kommentje:
Ha minden elindul akkor tápegységnek köze nem lehet hozzá? Vagy az alaplap döglik.
2021. nov. 3. 21:28
4/13 A kérdező kommentje:
Az a fura mindenféle hangjelzést produkált már most pl kép sincs pedig a videokártya jó most egy hosszú sípolás van egymás után hosszan.
2021. nov. 3. 21:32
5/13 anonim válasza:
Az egy hosszú RAM hiba, olyankor nincs kép, mert RAM nélkül nem tudja inicializálni a videókártyát.
6/13 A kérdező kommentje:
De az a durva elindult a windows de közben meg sípol ugyan úgy 🙂 kishangszóró nem lehet ludas,hogy tévesen jelez?
2021. nov. 3. 21:41
7/13 A kérdező kommentje:
Lehet az alaplap a kukás még a jó ramra is sípol most meg már kékhaláloztatja is a windowst. Úgy kaptam anno,hogy pl a proci melletti pwm cpu hűtés csatlakozó meg a mellette lévő ház hűtés csatlakozóra áram se megy ki.
2021. nov. 3. 22:12
8/13 anonim válasza:
Lehetséges, hogy az alaplap rossz, de lehet, hogy a RAM valóban rossz, ezért sípol, de közben valamiért mégis elindult és azért kékhalálozik. A kondikat cserélném az alaplapon, pont olyan korabeli, amikor a kondenzátorok szériahiba miatt sorban pukkantak el (lásd: Capacitor Plague), egy hasonló korú lapon nekem már akkor cserélni kellett, amikor még nem volt kiöregedve, mindennapos használatban volt. De mára már a jó kondik is jó eséllyel kiszáradtak, így cserére szorulnak.
9/13 A kérdező kommentje:
A windowst vissza hoztam rendszer vissza állítással viszont nem a ram a rossz mert egy jó gépből is raktam át ramokat amik tesztelve és használva vannak azzal is szirénázik ugyan úgy. Hát lehet inkább kuka lesz mert én nem akarok költeni rá.
2021. nov. 3. 23:08
10/13 A kérdező kommentje:
Most csinálok ram tesztet,hiba mentes mind a négy viszont a gép szirénázik szóval alaplap szerintem. Nem tudom így meddig húzhatja.
2021. nov. 3. 23:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!