Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső DVD írónál számít, hogy...

Külső DVD írónál számít, hogy USB 2.0 vagy USB 3.0?

Figyelt kérdés
Vagy 2.0-val is tudja azt az adatátvitelt, ami a DVD korlátja?
2021. nov. 2. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
USB3-as külső íróm van, nincs semmi különbség.
2021. nov. 2. 13:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Az adatátvitel működni fog, 16x-oa sebességgel az USB 2.0 alig felét használod ki, ennél gyorsabban írható DVD-t még nem láttam, de ha létezik is 32x-es, azza is még benne lennél. Az árammal már lehet gond, az USB 2.0 áramkorlátja 500 mA, ami olvasáshoz talán elég, de íráskor egy sokkal erősebb lézer dolgozik, aminek több áram is kell, ezért kellhet USB 3.0 csatlakozó, amin 900 mA az áramkorlát.
2021. nov. 2. 13:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Ááá, köszi! Tudtam én, hogy valamiért nem szabad 2.0-t venni! Így legalább leszűkül a lehetőség, nem sok USB 3.0 kapható.
2021. nov. 2. 13:59
 4/6 anonim válasza:
Régen, a DVD hőskorában csak usb 2. 0 létezett, azokkal sem volt különösebb gond!
2021. nov. 21. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 és Y kábel is járt hozzájuk, ami azt jelenti, hogy két portból szedték össze a működéshez szükséges áramot, vagy külső tápegységről mentek. Láttam a DVD hőskorában az akkor még informatikával foglalkozó Fix TV-n egy bemutatót egy akkori csúcsmodellről. Vagy Y kábel, vagy adapter, vagy akkumulátor kellett bele.
2021. nov. 21. 10:16
 6/6 anonim válasza:
Valóban, az enyém is külső tápos volt, de már ki is ment a fejemből! Köszönöm a pontosítást!
2021. nov. 21. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!