Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen monitort vegyek a...

Saavedro kérdése:

Milyen monitort vegyek a gépemhez?

Figyelt kérdés

Ez a gépem:

Processzor: I5-9400F + ID-COOLING SE-903-B V2 Blue LED

Alaplap: Gigabyte H310M S2

Memória: 2x8GB DDR4 2400MHz

HDD: 2TB HGST

SSD: 240GB Samsung 850 EVO

VGA: Asus R9 290X 4GB DDR5

Táp: FSP Hyper K 600W

Ház: Cooler Master Masterbox Lite 3.1

Windows 10 Pro

Az lenne a kérdésem, hogy milyen monitort vegyek hozzá. FullHD felbontásnál nem szeretnék nagyobbat, ill. olvastam, hogy az IPS technológia a legmegfelelőbb...viszont pl. mi lenne jobb, ha a hangszóró a monitorba van építve, vagy külön vennék hangszórót? Mire jó az USB kimenet a monitoron? Lehet-e kapni olyan monitort, amiben van jack aljzat?

Illetve konkrétan két monitort néztem ki, de nem nagyon esett le, hogy mitől kerül az egyik többe, mint a másik:

[link]

[link]

2021. nov. 1. 08:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A monitorba épített hangszórók nem a minőségükről híresek. Ha csak arra kell, hogy a rendszerhangok szóljanak valamiből, vagy ha 99%-ban fejhallgatót használsz és csak nagyon ritkán kell a hangszóró, akkor rendben van, azért fölösleges külön hangszórót venni, de ha rendszeresen azzal hallgatnál zenét vagy játékok hangját, akkor egy minőségi aktív hangszóróval jobban jársz, még az alaplapi kimenetről is ezerszer jobban fog szólni.

Amit elsősorban nézz az a válaszidő, ha játékra kell. Minél kisebb annál jobb. Ha filmezni, vagy csak netezni, irodai munkára kell, akkor nem annyira fontos. Filmezéshez a kontrasztarány a lényeg, de csak óvatosan, mert gyakran ezt olyan parasztvakításokkal növelik, hogy a háttérfény a tartalomtól függően változik, ez pedig gyakran inkább zavaró mint hasznos.

2021. nov. 1. 08:58
 2/10 A kérdező kommentje:

Casual játékos vagyok, csak magamban játszogatok, semmi esport, vagy battle royale...így milyen árkategóriában érdemes nézelődnöm? Ezek pl. milyenek?

[link]

[link]

2021. nov. 1. 09:15
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
A 144 hz-et nem fogod tudni kihasználni ezzel a kártyával, ha sokáig ez a gép marad, akkor inkább egy 60hz-eset vennék.
2021. nov. 1. 09:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Ok, köszi, ez segítség, ha még ilyeneket mondotok, akkor tudok mire szűrni
2021. nov. 1. 09:55
 5/10 anonim ***** válasza:
2021. nov. 1. 10:00
 6/10 anonim ***** válasza:
2021. nov. 1. 11:14
 7/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

mar ajanlottak monitort masik kerdesnel nem? Vagy nem volt eleg jo?

hat azert a Hz az sokat szamit meg felbontas

igaz hogy nem lesz olyan jo ha lejebb veszed jatekoknal amiknel kell

de egy monitor sokkal hosszabbtavu befektetes lenne

valoszinu igyis ugyis elobb valtod le 290 ed sok evel mint a monitort

60Hz esekbol meg ketlem hogy jot talalsz, mivel ujonan mar sokkal magasabb Hz esek gyartasara mentek ra

es persze felbontas FHD tol magasabb nem artana

no de raneztem linkelt monitorokra, vagy nagyon lecsokkent koltseged vagy megse lehetsz te akire gondoltam

ez esetben ha eleve olcso kategoriaban es FHD 75 ben gondolkodtal csak es csak kesobb merult fel benned a 144

igy szerintem ("is") maradj FHD60/75 nel ebben az arban

valami jobb tipust keres ami nagyon jo angyakorlatban is

tesztet velemenyeket nezz

mivel az hogy odairjak hogy 1ms vagy 1ms alatti ertekeket

a gyakrolatban nem feltetlen lesz jo valami gond mindeg lehet a megjelenitokkel

szinekkel szokott gond lenni, vagy fenyerovel, vagy betekintesi szoggel

pl.

2021. nov. 1. 11:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Ezeket a perifériákat rendelném:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. nov. 4. 20:36
 9/10 anonim ***** válasza:
2021. nov. 5. 18:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Hali! Én azt az ASUS monitort 44.320 forintért rendeltem! Most nem tudom, miért 59000et ír! Visszanéztem a rendelésazonosítóm és ott továbbra is az alacsonyabb összeg van!
2021. nov. 5. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!