Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Operációs rendszer telepítése...

Operációs rendszer telepítése külső SSD-re? Lehetséges?

Figyelt kérdés
Olvasom a hírdetésekben, hogy vannak ilyen nagy sebességű külső SSD-k. Akár 1 TB kapacitással is. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a gépemen lévő Windovs 10-et le akarnám cserélni a 11-re, lehetséges volna-e egy ilyen külső meghajtóra telepíteni? Mert most egy 250 GB-os SSD van a gépemben amin a Windows is van és már eléggé tele is van, nem sok szabad hely van rajta. Vagy egyáltalán, hogyan kéne megoldani ezt az OP-rendszer frissítést-váltást szerintetek?

2021. okt. 31. 02:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges csak kényelmetlen.jobban járnál egy beépített háttértárral.a külső megoldások adatátviteli sebessége alacsony,hacsak nem tudod 3.2-es porton keresztül csatlakoztatni a géphez.telepítés után átállítod a biosban a bootsorrendet és kész.
2021. okt. 31. 05:03
 2/5 anonim ***** válasza:

#1 Ennek módja engem is érdekelne, főleg az említett windows 10 esetében. Én próbáltam külső SSD-re rakni a laptop esetében (a gépen lévő linuxot nem akartam piszkálni, mert windows csak ritkán kell és ne foglalja a helyet feleslegesen) de nekem nem sikerült külső meghajtóra. Érzékelte a telepítő, de nem engedte, hogy arra telepítsem pont azért mert külső meghajtó.

Neten utána olvastam: ilyen WinToUSB és hasonló eszközök segítségével gányolták rá a legtöbben, tehát van rá valami hivatalos mód, vagy csak ezek a külső utility-k?

(Esetleg még megoldás lehet, hogy szétszedem a laptopot, berakom a szabad helyre az ssd-t felrakom rá a win10-et, majd kiszedem és visszarakom a usb-s keretbe). Bár ez sem túl szimpatikus...

2021. okt. 31. 09:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy próbálkoznék, hogy veszel egy belső SSD-t, ami benne van, azt kikötöd, beleteszed az újat, felteszed rá a Windows 11-et, ha végeztél, kiveszed, visszateszed az eredeti SSD-t, az új SSD-nek veszel egy külső USB-s házat, az új SSD-t beleteszed, a BIOS-ban meg kiválasztod, hogy honnan bootoljon.
2021. okt. 31. 12:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Esetleg egy olyat lehetséges csinálni, hogy csak frissítse a Win10-et a 11-es verzióra? Mert most a Win10 46,2 GB helyet foglal el a meghajtóból és ha a 11-es is ennyi helyet fog elfoglalni, akkor az összesen 93 GB-t mellett alig lesz másnak hely ezen a kis 250-es meghajtón.
2021. okt. 31. 14:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Az nem lehetséges. Azt lehet, hogy ez "mellé" a Windows updadte-en keresztül telepítheted a rendszert. Természetesen nem lesz dual boot.
2021. okt. 31. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!