Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alább linkelt ASUS laptopba...

Az alább linkelt ASUS laptopban van lehetőség RAM-bővítésre?

Figyelt kérdés

Gyárilag 4 GB-tal árulják, de specifikációk szerint a proci kezeli a 8 GB RAM-ot. Elméletileg van benne egy slot, de biztosra akarok menni, hogy nem alaplapra forrasztott a modul. Ha bővíthető, lecsapnék rá ennyiért, ha viszont nem, 4 gigás gép nem kell. A többi paramétere számomra elégséges.

[link]

2021. okt. 30. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A gyárilag forrasztott 4GB mellett van még egy szabad slot ahova Cedleron esetén bedobhatsz még 4GB-ot. Viszont arra figyelj, hogy ez tetűlassú cucc lesz ezzel a procival :D
2021. okt. 30. 13:50
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 Nagyon vészesen lassú? :"D A 4 MB gyorsítótár és az SSD valamelyest csak erősít a dolgokon, különösképp egy 1 MB "kacsás" HDD-s gép után. Nekem igazából netezésre, filmnézésre és doksiszerkesztésre kéne, játékra van rendes asztali gépem. Köszi a választ egyébként!
2021. okt. 30. 13:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon, inkább csak kegyetlenül. A korabeli i3-hoz képest is durván gyenge - igaz cserébe harmad annyit fogyaszt.

[link]

Szerintem az asztali gép után ennél az ideg szét fog bszni. Rádobsz az árra egy 20-ast és veszel olyan használt notit amiben normális processzor van. Én nem küszködnék 2022 hajnalán ilyen Celeronnal.

2021. okt. 30. 14:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Az Asus oldala szerint ugyanezt a típust fel lehet konfigurálni egészen i7-ig vagy Ryzen 7-ig, csak hát az árban is egy egész más dimenzió. Mindegy, lehet hozzácsapok még pár tizest és i3-mal veszem akkor, abban talán alap a 8 GB is.
2021. okt. 30. 14:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem van egy laptopom, 4 GB RAM 500 GB SSD(eredetileg 500 GB HDD volt benne, ezt kivettem és tettem az SSD-t) i3 4. generáció(a pontos típusa nem jut eszembe) Hordozni, bemutatókra használtam, de vettem ugyanerre a célra egy i7-es lapost. Még az i3-mal is az ideg b@szott szét mellette. Egy i7 9750H procis asztali gép után nagyon szomorú használni.
2021. okt. 30. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindezekkel arra akartam kilyukadni, hogy tegyél hozza még pár 10-est és vegyél egy i5-i7-es laptopot. Véletlenül elküldtem, bocsi.
2021. okt. 30. 15:11
 7/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

pusztan csak 2 magos az is egy fobaj vele

vannak celeron es pentium okbol is 4 magosak vagy 2mag 4 szalasak azokkal mar jobb a helyzet persze i3 tol azok is elmaradnak

atlagfelhasznalasra se tenyleg jok a legjobb celeron/pentiumok se igazan

de az is ertelmetlen lo tuloldala ha egybol i7 vagy meh magasabb kategorias procik merulnek fel

egy i5 is legtobbszor tulzas (azonos generaciokon belul)

persze ha nagyon jovobiztosra mesz akkor 6mag (6szal) vagy 4mag 8 szal nem rossz befektetes irodai munkra ahhoz hogy szoveget gepelhess...

memoria sokkal fontosabb hogy 4 feletti legyen es hat mivel idealis igy 8 t erdemes

foleg ha csak IGP s a gep

rengeteget lassit mindenen ha csak 4GB van, az sose volt semmire se eleg evtizedekkel regebben sem, akkor szerinted?

2021. okt. 30. 16:12
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 Én tisztában vagyok vele, hogy nem elég a 4 GB RAM, de nem is állítottam mást. A kérdésem tárgyában is memóriabővítés szerepel, mivel csak olyan esetben vennék gyárilag 4 gigával szerelt laptopot, ha utólag tudom bővíteni min. 8-ra.
2021. okt. 30. 17:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!